Újra jön a klasszikus majális, és nem csak a Városligetben!





A Metropol összegyűjtötte a hétvége legfontosabb eseményeit, többek között a programokat, valamint a közlekedési változásokat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.29.
IV. kerület VI. kerület X. kerület XII. kerület XVIII. kerület ez lesz ma

Újra lesz városligeti majális

Az érdeklődőket április 30–május 1. között számos programmal várják a parkba. Nem érdemes kihagyni az idei majálist, ugyanis a szervezők vidámparkkal, finom falatokkal és szuper programokkal készülnek a látogatóknak! A Városligetben számos helyszínen tartanak programokat. A Paál László sétányon koncertek és animációsfilm-vetítések lesznek, míg a Napozóréten gyerekműsorok, bűvészshow és bábjáték is várja a látogatókat.

Majális lesz több kerületben is Fotó: Pixabay

A program:

Paál László sétány:

Április 30.

  • 11:00 Marvel-show
  • 13:00 Jégvarázs
  • 15:00 CORY a.k.a. HAPPY GANG
  • 16:00 Kunu Márió
  • 17:00 Gitano
  • 18:30 Nótár Mary
  • Május 1.

  • 13:00 Romantic
  • 15:00 Csordás Tibi
  • 17:00 Takács Nikolas
  • 19:00 Jolly
  • Főzéssel egybekötött majális a XV. kerületben

    A XV. kerületi önkormányzat a Bányász parkban (Széchenyi tér 8–10.) és környékén rendezi meg majálisát főzőversennyel egybekötve. A főzőcsapatok 1 db egyedi kötényt és emléklapot kapnak, a legjobb 5 helyezett pedig értékes gasztronómiai könyvjutalomban is részesül.

    Retró majális vár Csepelen

    Idén is mindenkit szeretettel várnak a csepeli retró majálison a Daru-dombon, május 1-jén 10–19 óra között. A rendezvényen lesz meseelőadás, májusfaállítás és Charlie-koncert is.

    Két év után Soroksár is majálisozik

    Két év szünet után ismét várják az érdeklődőket a XXIII. kerületi majálisra a molnár-szigeti Tündérkertbe délelőtt 10-től. Lesz tánc, zene, kézműves-foglalkozás és arcfestés is.

    Halmajális Kőbányán

    Vasárnap rendezik a halmajálist az Óhegy parkban a X. kerületben. A főzőverseny mellett koncertek, gyerekműsor, táncbemutató, játékok és vidámpark várja a rendezvényre látogatókat. A koncert este 8-kor Geszti Péter-koncerttel zárul.

    Vasárnap anyák napja!

    A világ minden pontján más és más napokon ünneplik meg az anyák napját. Hazánkban az anyaságról hagyományosan május első vasárnapján emlékezünk meg.

    Belépőjegyet lehet nyerni az Operettszínházba

    A színház az anyák napja alkalmából különleges játékot hirdetett. Az óvodások és az iskolai alsósok online videóban a Facebookon keresztül köszönthetik fel anyukáikat és nagymamáikat. A [email protected] elküldött köszöntéseket felteszik a közösségi oldalra, és a legtöbb like-ot kapó alkotás ajándékban részesül. A legtöbb like-ot kapó csoportos videófelvétel egy csoportos színházlátogatást nyer a Budapesti Operettszínházba.

    Az Operettszínház is ünnepli az anyákat Fotó: Operettszínház.hu

    A Budakeszi Vadaspark is köszönti az édesanyákat

    Az anyák napja alkalmából gyermekszíndarabbal, gyermekjátékokkal, népi játékokkal, vetélkedőkkel és kézművesasztallal készül a vadaspark.

    Hétvégén lehet libegőzni, fogaskerekűzni, hajókázni, léghajózni is

    Újraindul a menetrend szerinti hajójárat a Dunán

    Péntektől indul újra a Budapesti Körjárat a Duna fővárosi szakaszán a Nemzeti Színház és a Margitsziget között. A BKK bérlettel is igénybe vehető járatok keddtől péntekig közlekednek, amelyeket a 7 évnél fiatalabbak ingyen vehetnek igénybe.

    Új szolgáltatással erősít az újrainduló a fogaskerekű

    Szombattól ismét közlekedik a Városmajor és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között a 60-as fogaskerekű. A BKK a járat újraindulásával egy időben elindítja a környék zajterhelésének csökkentését segítő Telefogas rendszerét. Ennek lényege, hogy hétköznap és hétvégén lesznek olyan időszakok, amikor csak akkor indulnak el a szerelvények, amennyiben azt a BKK ügyfelei telefonon igénylik.

    Újra jár a fogaskerekű, ráadásul már meg is rendelhetjük majd magunknak Fotó: MTI/Nagy Zoltán

    Hétvégén jár utoljára a Libegő

    Érdemes még ezen a hétvégén elmenni libegőzni, ugyanis hétfőtől egy hónapig karbantartás miatt nem közlekedik a zugligeti libegő. A hosszabb leállásra azért van szükség, mert a BKV most végzi a 12 évenkénti nagyjavítást a járműveken.

    126 év után újra lehet léghajózni a Városligetben

    Május 1-től újra elindul a BalloonFly a Városligetből. A 150 méter magasságig felemelkedő hőlégballonra a Mimóza-dombon lehet felszállni. A Ballon kilátó 126 év után indul újra útjára.

    Pénteken ballagás

    A végzős középiskolások számára április 29-én a ballagással véget ér az idei tanév. Az idei ballagásokat ismét korlátozások nélkül lehet megtartani.

    Április 30-a a magyar film napja

    2018 óta minden évben április utolsó napján tartják a magyar film napját, annak emlékére, hogy 1901. április 30-án mutatták be az első magyar filmet, a Zsitkovszky Béla rendezésében készült A táncz című alkotást. A jeles napra a mozik magyar filmvetítéssel, a Pesti Vigadó pedig vetítésekkel egybekötött kerekasztal-beszélgetésekkel emlékezik.

    Két kerületben is fontos a fenntarthatóság!

    Ingyenes komposztálóra április 29-ig a XVIII. kerületben, míg komposztálóra és esővízgyűjtőre április 30-ig a IV. kerületben lehet pályázni.





    Ezeket olvastad már?
    Ide semmiképpen ne menj nyaralni: ezek a világ legveszélyesebb üdülő városai

    Ide semmiképpen ne menj nyaralni: ezek a világ legveszélyesebb üdülő városai

    Szijjártó Péter: Az utolsó órában vagyunk, hogy kikerüljünk a háborús őrületből

    Szijjártó Péter: Az utolsó órában vagyunk, hogy kikerüljünk a háborús őrületből

    Aggódhat Karácsony: közvetlen bizalmi köréből szivároghattak ki titkos dokumentumok

    Aggódhat Karácsony: közvetlen bizalmi köréből szivároghattak ki titkos dokumentumok

    Azt akarja az anyuka, hogy javítsam fel a fia elégtelen osztályzatát, mert megérdemli, hogy átmenjen

    Azt akarja az anyuka, hogy javítsam fel a fia elégtelen osztályzatát, mert megérdemli, hogy átmenjen

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás