RETRO RÁDIÓ

Orbán Viktor: a szakemberek támogatják a negyedik oltás felvételét

A szakemberek azt javasolták a kormánynak, hogy támogassa a negyedik oltás felvételét. Ezt a háziorvosával folytatott konzultáció után bárki megteheti - mondta a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.Megosztás
Szerző: metropol
2022.01.14. 08:45
védekezés

Orbán Viktor mindenkit a vakcina felvételére biztatva arról beszélt, hogy már a harmadik oltás nagyon erősen növeli a védettséget, utána pedig négy hónappal lehet, hat hónappal pedig javasolt a negyedik dózis beadatása.

Megemlítette: a tavalyi „már majdnem olyan karácsony volt, amilyet elképzel az ember”, hiszen itt volt ugyan a vírus árnyéka, de már összejöhettek a családok. Hozzátette: még nem érezhetjük úgy, hogy túl vagyunk a járványon.

Orbán Viktor kijelentette: fantasztikusak a hazai kórházi, különösen a humánkapacitások, hozzátéve, hogy a legfrissebb jelentés szerint koronavírus-fertőzés miatt 243-an vannak invazív lélegeztetőgépen, 2611-en kórházban.

Az utóbbi adattal kapcsolatban megemlítette, hogy „volt már ez a szám tízezer fölött is”, ráadásul szükség esetén annál is jóval több kórházi ágy áll rendelkezésre.

Orbán Viktor: a szakemberek támogatják a negyedik oltás felvételét Fotó: MTI Koszticsák Szilárd

Januárban minden hétvégén lesz oltási akciónap

Jelezte: csütörtökön, pénteken és szombaton lehet időpontfoglalás nélkül felvenni az oltást a kórházi oltópontokon és a járásközponti szakrendelőkben.

A kormányfő hangsúlyozta: az állam, a közigazgatás, az egészségügyi rendszer készen áll arra, hogy mindenkit beoltsanak; kétmilliónál több Pfizer- és 700 ezer Moderna-vakcina áll rendelkezésre.

A kormánynak a családok biztonsága az első

Azt mondta, lesznek támadások a családokat védő intézkedéseink miatt Brüsszelből.

Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

De ezeket ki tudjuk védeni, részben, mert vannak európai jogszabályok, amelyek a mi jogainkat is garantálják, részben pedig azért, mert az elmúlt időszakban, tíz-egynéhány évben a magyarok bebizonyították, hogy nem vagyunk gyávák, nem száll inunkba a bátorságunk, kiállunk a gátra és megvédjük a saját érdekeinket - fogalmazott a kormányfő.

Hangsúlyozta, Magyarország egy szabad ország, ahol a felnőttek maguk választhatják meg életformájukat, ám el kell ismerni a szülők azon jogát, hogy ők mondják meg, hogyan akarják nevelni gyermeküket, például olyan érzékeny kérdésben, mint a szexualitás.

Németország civilizált állam, mégis ott bukott le nemrég egy több száz fős pedofil hálózat - mutatott rá Orbán Viktor, hozzátéve, az ilyen kérdéseket a magyar törvények jól kezelik.

A kormányfő jelezte, válságos helyzetekben az a kérdés, milyen mértékben szabad beavatkozni a gazdaság működésébe; ennek során a bérek, nyugdíjak emelésére és - ahol lehet - az áremelkedés „megfogására” van a kabinetnek módja. Felkészült arra, hogy Brüsszelben meg kell védeni ezeket az intézkedéseket - mondta.

Ezeket olvastad már?
Nem kegyelmez a tavasz: 5 vármegyére adtak ki riasztást

Nem kegyelmez a tavasz: 5 vármegyére adtak ki riasztást

Hős kutyájának köszönhetően gyógyult meg egy rákos kislány

Hős kutyájának köszönhetően gyógyult meg egy rákos kislány

Zátonyra futtatták Karácsony Gergelyék a menetrend szerinti dunai hajózást Budapesten

Zátonyra futtatták Karácsony Gergelyék a menetrend szerinti dunai hajózást Budapesten

Videóra vették az utolsó pillanatokat, túlélő nélkül találtak rá a roncsokra

Videóra vették az utolsó pillanatokat, túlélő nélkül találtak rá a roncsokra

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás