RETRO RÁDIÓ

A fogyatékossággal élőket, időseket és családokat segítőket díjazták - Átadták a Civilút Alapítvány Odaadó-díjait - Fotó!

Átadták a Civilút Alapítvány Odaadó díjait, az idei évben hárman Életmű, öten pedig Közösségi kategóriában vehették át az elismerést. A díjjal azokat a civil szektorban tevékenykedő kiválóságokat elismerték el, akik különös odaadással dolgoznak a fogyatékossággal élőkért, az idősekért és a családokért; tevékenységükkel maradandó értéket teremtenek, közösségszervező vagy szakmai munkájuk példaként állítható a társadalom elé.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.21.
segítség

Életmű kategóriában Alpári Lászlónét, a Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete (ÖNÉ) önkéntesét, Horváthné Pálfi Juditot, a Mozgásjavító Diák Sport Egyesület elnökét és Jakabné Jakab Katalint, a Cukorbetegek Egri Egyesületének elnökét díjazták.

Közösségi kategóriában Erdélyi Klára, az ÖNÉ önkéntese, Gáti Pál, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány önkéntese, Székelyné Burja Ilona, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének gazdasági vezetője, főtitkára, a Szervátültetettek Országos Szabadidő Sport, Turisztikai és Környezetvédelmi Egyesületének alapítója és elnöke, Székely Kamilla, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete pécsi szervezetének alapítója és Vizdár-Lőczi Gizella, az Esőmanók Tolna Megyei Autista Gyermekekért Közhasznú Egyesület tagja vehette át.

A díjjal azokat a civil szektorban tevékenykedő kiválóságokat elismerték el, akik különös odaadással dolgoznak a fogyatékossággal élőkért, az idősekért és a családokért (Fotó: Civilút Alapítvány)

- Az Odaadó díj azoknak a nap mint nap elkötelezetten, hittel és jó szándékkal tevékenykedő embereknek az elismerése, akik az időseket, a fogyatékossággal élőket és a családokat, az egyszülős és nagycsaládokat segítik fáradhatatlanul. Munkájuk nélkülözhetetlen és felbecsülhetetlen értéket teremt kisebb és nagyobb közösségeinkben. Olyan tiszta szívű, igaz emberek emelkednek a díj által példaként elénk, akik valóban az elsők között az elsők, a legkiválóbbak között a legkiválóbbak – mondta köszöntőjében Zsigó Róbert családokért felelős miniszterhelyettes, a díjátadó fővédnöke.

Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kurátora arra hívta fel a figyelmet, hogy a díjazottak azzal érdemelték ki a közösség elismerését, hogy minden akarat feletti akarattal, a kötelesség elijeszthetetlenül kitartó teljesítésével dolgoznak nap mint, hogy másokat segítsenek. Mint mondta: aki odaadó, az nem pusztán szívvel-lélekkel, lelkesen, önfeláldozással dolgozik, fáradozik. - Bátorság és erő is kell ahhoz, hogy valaki lendítőerőt nyerjen a legnagyobb akadályokból is; hogy a lehetőséget lássa meg, hogy segíthet másoknak a tudásával, a tapasztalatával, az elkötelezettségével.

Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kurátora is beszédet mondott (Fotó: Civilút Alapítvány)

Az Odaadó díjra az Alapítvánnyal együttműködő civil szervezetek tehettek jelölést, a beérkezett pályázatok közöl a Civilút Alapítvány által felkért zsűri választotta ki a díjazottakat. A zsűri tagja volt dr. Jászberényi József gerontológiai kutató, főiskolai tanár, az Odaadó Program támogató szakértője, dr. Szabó Zoltán, a Civilút Alapítvány kurátora, Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnöke és Varga Katalin Eszter parakajakos, paralimpikon. A zsűri elnöke Trokán Péter Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész, az Odaadó Nagykövete volt, aki az átadón köszöntötte a díjazottakat. Úgy fogalmazott, az Odaadó díj egyik legszebb üzenete, hogy megláthatjuk általa a jót és a jókat. A mindennapok hőseit, akik meggyőződésből segítik sorstársaikat.

Átadták a Civilút Alapítvány Odaadó díjait (Fotó: Civilút Alapítvány)

A díjak átadása után Agárdi Szilvia látássérült énekesnő koncertje köszöntötte a résztvevőket, a rendezvény házigazdája Szabó László volt. Az Odaadó díjat, amely egy világítótornyot formáz, Kutassy László üvegművész készítette el.

Szabó László volt a rendezvény házigazdája (Fotó: Civilút Alapítvány)

 

Ezeket olvastad már?
Heti top 5: Özönlenek a csomagok Zoltánnak és 11 éves kutyusának, Hanni súlyos betegséggel küzd

Heti top 5: Özönlenek a csomagok Zoltánnak és 11 éves kutyusának, Hanni súlyos betegséggel küzd

„Vissza akarom kapni a családomat” – zokogta az édesapa, aki mindkét gyermekét és a feleségét is egy percen belül elvesztette

„Vissza akarom kapni a családomat” – zokogta az édesapa, aki mindkét gyermekét és a feleségét is egy percen belül elvesztette

Hátborzongató jóslatot mondott Baba Vanga 2023-ra: most válik valóra

Hátborzongató jóslatot mondott Baba Vanga 2023-ra: most válik valóra

Ilyen cuki Orbán Viktor unokája

Ilyen cuki Orbán Viktor unokája

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás