Riasztották a rendőröket, mindenki őt keresi! Megszökött egy koronavírusos beteg a temesvári kórházból 

Miután kiderült, hogy a migráns férfi megfertőződött, szó nélkül lelépett a kórházból.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.01.
körözés

Egy negyvenéves iraki férfit keres a temesvári rendőrség, akit Covid–19-cel diagnosztizáltak a temesvári városi kórházban, majd elhagyta az egészségügyi intézményt – írja a Krónika.

A Temes megyei rendőrség tájékoztatása szerint a 40 éves Jaman Ibrahim Shukr iraki menedékkérő még hétfő éjjel hagyta el az intézetet, azóta nem találják.

A körözött Jaman Ibrahim Shukr körülbelül 1,80 centiméter magas, 70 kg, haja barna. Sötét színű nadrágot és szintén sötét színű felsőt viselt.

Romániában a járványügyi szakemberek a koronavírus-járvány negyedik hullámának tetőzését október közepére várják, amikor várhatóan húszezret meghaladó napi esetszámok lesznek. A román egészségügyi rendszerben az egyre növekvő számú koronavírusos betegek ellátása érdekében vissza kell szorítani az egyéb tevékenységeket, hogy újabb kórházakat, kórházi részlegeket szabadíthassanak fel a fertőzöttek számára. Úgy vélekedett, hogy a Covid-részlegek intenzív terápiás osztályain tavasszal elért 1600 ágyas kapacitás a negyedik hullámban nem lesz elegendő.

A legfertőzöttebb térségekben nagyon nehéz már szabad ágyat találni egy-egy súlyos beteg számára, ezért a kevésbé leterhelt térségekbe szállítják őket. A miniszter ismét leszögezte: nem akar „lokálpatriotizmusról” hallani, egyetlen kórház sem utasíthat el más megyéből érkező pácienseket.

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás