Felrobbantotta a netet az M3-as autópályán kerékpározó férfi - Videó!

Hajmeresztő elgondolás kerékpárral autópályára hajtani, de az előző héten nem is egy embernek jutott eszébe ez az eszement ötlet.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.07.20.
megdöbbentő

Úgy tűnik, még mindig akadnak olyanok, akik nem tudják, az autópályán TILOS a kerékpározás. A Magyar Közút az Instagram-oldalán posztolt egy videót arról, ahogy két férfi nyugodtan kerékpározgat az M1-es, illetve az M3-as autópályán, miközben mellettük folyamatosan suhannak az autók.

„A szeszélyes és szélsőséges időjárás orvosmeteorológiai szempontból is rendkívül nagy hatással van a közlekedőkre. Talán ez okozta azt, hogy egy férfi csütörtökön az M1-es autópályán, egy másik illető pedig vasárnap kora reggel az M3-as leállósávján tekert. Mind a két esetben közös, hogy szerencsére nem történt baleset és személyi sérülés sem. A Magyar Közút arra kéri a közlekedőket, hogy soha, semmilyen körülmények között ne kövessék ezeket a rossz példákat, amelyeket a KRESZ is egyértelműen tilt” - írta a Magyar Közút a közleményében.

„A KRESZ előírásai feketén-fehéren leírják, hogy a gyorsforgalmi utakon csak olyan járművekkel szabad közlekedni, amelyek sík úton is legalább 60 km/órás sebességgel képesek haladni. Más járművek közlekedése szigorúan tilos. Ráadásul a leállósávot is csak meghatározott járművek használhatják folyamatos haladásra. Tehát az M1-es és M3-as autópályán kerékpározó személyek több szabálytalanságot is elkövettek. Ráadásul ezzel rendkívül nagy veszélybe is sodorták magukat. Szerencsére egyik esetnél sem történt baleset vagy személyi sérülés. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. határozottan felhívja a közlekedők figyelmét, hogy nincs az a szituáció, amiért érdemes ilyen mértékű szabálytalanságot és veszélyes helyzetet bevállalni” - tették hozzá.

Korábban egy férfi úgy gondolta, hogy jó ötlet lesz elektromos rollerrel neki vágni az autópálya betonjának.

Top hírekHírlevél-feliratkozás