Több milliót fizetnek annak, akinél komoly mellékhatásokat okoz az oltás

Több ezer dollárnak megfelelő összeget fizetnek a szingapúri hatóságok azoknak a helyi lakosoknak, akiknél komoly mellékhatásokat okoz a koronavírus elleni oltás.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.29.
védekezés

A The Straits Times című szingapúri napilap azt írja, az egészségügyi minisztérium új pénzügyi programjából kiemeli, hogy a hatóságok tízezer szingapúri dollárt (2,2 millió forint) fizetnek azoknak, akik az oltás következtében kórházba, intenzív osztályra kerülnek. Halál vagy az életet maradandóan befolyásoló súlyos mellékhatások esetén a kormány ennek a több mint hússzorosát - 225 ezer szingapúri dollárt - fizeti ki.

A hatóságok ezzel akarják erősíteni a lakosságban azt a meggyőződést, hogy szükség van az oltásra. Az egészségügyi minisztérium hangsúlyozza, hogy ez nemcsak a szingapúri állampolgárokra vonatkozik, hanem az országban állandó jelleggel élő külföldiekre és a családtagjaikra is.

Szingapúrban a tavalyi év végén kezdődött az oltási kampány, legelőször az egészségügyi dolgozók kapták meg a Pfizer/BionTech oltását, utána a kormány tagjai, majd a veszélyeztetett korosztályhoz tartozók következtek. A lakosság tömeges oltása szerdán vette kezdetét, és a hatóságok arra számítanak, hogy az év harmadik negyedévére a helyi lakosok zöme megkapja az oltást.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint az 5,6 milliós délkelet-ázsiai városállamban a járvány kezdete óta 59 425 fertőzöttet regisztráltak, és 29-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe.

Top hírekHírlevél-feliratkozás