A BKK negyedjére sem tudott értékelhető járatsűrítési tervet beadni





A járvány elleni védekezés egyik fontos pontja a tömegközlekedési járatok sűrítése, hogy ne legyen zsúfoltság a járműveken. Valamiért Budapesten ezt nem sikerül megvalósítani...



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.12.06.
járvány elleni védekezés

A koronavírus elleni védekezés érdekében a kormány arra kérte a BKK-t, hogy sűrítse a járatait. A Budapest Főváros Kormányhivatala közleménye szerint a vállalatnak november 5-ig kellett volna megküldenie a járatsűrítési tervét, ami még mindig nem érkezett be, pedig már negyedjére szólították fel őket.

„A BKK a kormányhivatal többszöri felszólítása után, negyedik alkalommal sem nyújtott be elfogadható beadványt a járatsűrítésre vonatkozóan, a tervben ugyanis olyan információk szerepelnek, amelyeket a BKK szakmailag nem támasztott alá” - olvasható a közleményben.

A BKK nyilvánosságra hozott adataiból jól látszik, hogy a vonalak midössze 9 százalékán történt alacsony mértékű sűrítés. A kormányhivatal ezért ismét felszólította a BKK-t, hogy szakmailag támassza alá intézkedéseit, és értékelhető járatsűrítési tervet nyújtson be.

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás