Profi ejtőernyőshöz „kötötte életét” Tótfalusi Fanni, hiszen Gál Szabolcs – akivel közösen hajtották végre a tandemugrást – már 13 éve űzi ezt a sokak számára ijesztő mesterséget. Szabolcs a Tandemteam-csapat tagja, amely hivatásos ejtőernyős kutató-mentő katonákból áll – olyan szakemberekből, akik alpintechnikai ismeretekkel rendelkeznek és búvár-, valamint egészségügyi képzéseken is részt vesznek. Időjárástól és napszaktól függetlenül gyakorlatilag bármikor képesek ugrásokat végrehajtani.

Három éve például minket riasztottak, amikor a jégzajlás során elszabadult egy komp a Tiszán és ki kellett menteni a rajta ragadt embert – idézte fel egyik esetüket Gál Szabolcs, aki a Magyar Honvédség Ejtőernyős válogatott csapatának tagja is.

Tótfalusi Fanni, az Én vagyok itt! riportere az ugrás után bevallotta: ez volt eddigi életének legmerészebb húzása. A hivatásos ejtőernyőssel a „hátán” 4200 méter magasból vetették ki magukat a repülőgépből és több mint 50 másodperces szabadesés után nyitottak ernyőt.

A látványos kaland IDE kattintva újranézhető!