Meghalt 95 éves korában Bruce Kirby amerikai színész, akit közel 150 filmben és sorozatban láthattunk a karrierje során. Halálhírét fia közölte Facebook-odalán egy hosszú bejegyzésban, amiben többek között megemlékezett édesapja tehetségéről is.

„Az én csodálatos édesapám, Bruce Kirby 95 évesen békésen távozott a múlt éjjel Los Angelesi otthonában. A szívem nehéz, de hálás vagyok minden áldott évért, amit együtt tölthettünk. A mostohaanyám Roz szeretete és odaadása figyelemre méltó volt és sokat hozzátett ahhoz, hogy ilyen sokáig életben maradj (…) Köszönöm apa, hogy annyi mindent tanítottál a színészkedésről, és arról hogyan lehet valaki elhivatott a munkája iránt, miközben megosztja a szeretetét másokkal. Hiányozni fogsz és mindig szeretni foglak. Örülök, hogy fent vagy Brunóval és a szereteinkkel” – írta fia, John Kirby búcsú bejegyzésében.

My dear brilliant Dad BRUCE KIRBY passed away peacefully last night at Cedars in Los Angeles at the age of 95. My heart…

Posted by John Kirby on Monday, January 25, 2021

A színész összesen 144 filmben és sorozatban szerepelt 1955 és 2009 között, filmjei közül emlékezetes volt például A 22-es csapdája, az Állj mellém!, a Dobjuk ki anyut a vonatból vagy a három Oscar-díjjal jutalmazott Ütközések. Sorozatok közül hosszabban játszott többek között a Kojak-ben, az L. A. Law-ban, a Columbo-ban, az Ármány és szenvedély-ben, miközben olyanokban vendégszerepelt, mint a Mission: Impossible, az Öreglányok, a Murphy Brown, a Gyilkos sorok, Az elnök emberei, a Maffiózók, a Gyilkos számok vagy a Dokik.