Tovább folytatja saját gyártású lélegeztetőgépének fejlesztését Csősz Boglárka. A 36 éves üzletasszony már a koronavírus első hulláma alatt több fórumon elárulta, hogy testvérével, az építésztechnológus és formatervező Botonddal minőségi maszkokat és légzéskönnyítő eszközöket fejlesztenek, melyek akár százezrek életét menthetik meg, a világszerte eddig közel 2 millió halálos áldozatot követelő vírustól. Bogi maszkját már hónapok óta bárki megvásárolhatja, azonban a lélegeztetőgépekről az utóbbi hónapokban nem osztott meg új információkat a luxusfeleség. A Metropol felkereste a Törökországban élő sztárt, aki újabb, fontos részleteket osztott meg a készülő berendezésről.

Fotó: Bors/Végh István

Tavaly márciusban kezdtük el a berendezések fejlesztését. Mára már elkészült a légzéskönnyítő ventilátor prototípusa, ám egyelőre nem tudunk több pénzt belefektetni. Annyit elárulhatok róla, hogy ezek elsősorban terápiás gépek lesznek, de lélegeztetőgépként is bevethetők legvégső esetben. Elsősorban azok számára segít a tüdőtágításában, akik felgyógyulnak a Covid-ból, valamint akikkel gyakoroltatni kell a légzést egyéb tüdőbetegségek miatt. Speciális szűrőkkel látjuk majd el a gépeket, ugyanolyanokkal, mint amiket a már hónapok óta forgalmazott maszkjainkhoz is lehet venni- mesélte Bogi a lapunknak, sőt hozzátette, legtöbb rendelésük szakemberektől érkezik.

Fotó: Csősz Bogi

– Az orvosok is bíznak a termékünkben, mivel pont ők és más, egészségügyi dolgozók vásárolnak tőlünk. Fontos számomra a jótékonykodás is, mi magunk már négy kórház Covid-részlegét támogattuk nagy mennyiségű, saját gyártású maszkkal. A piacon lévő maszkok nagy részével ellentétben közel száz százalékos védelmet biztosítanak dupla szűrős rendszerével a termékeink, könnyű szilikonból készülnek, több színben kaphatók és akár 24 órán keresztül is viselhetjük őket szűrőcsere nélkül.