Vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségnek a rendőrség L.L. Junior kisfia halálának az ügyét, ugyanis befejezte a rendőrség a nyomozást. Lesi Dávidka 2019. augusztus 31-én késő délután hunyt el tragikus hirtelenséggel, amikor a XIV. kerületben, a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél elütötte őt egy szabályosan közlekedő gépkocsi. A hároméves kisfiú métereket repült, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy hiába küzdöttek az életéért, a helyszínen meghalt.

Miután Dávidkára a baleset időpontjában az édesanyja vigyázott, a rendőrség korábban gyanúsítottként hallgatta ki Hopp Csillát. A közel kétéves nyomozás után pedig a rendőrség vádemelési javaslattal adta át az ügyészségnek az ügyben keletkezett nyomozati anyagot.

L.L. Junior és Hopp Csilla is szeretné már elfelejteni életük legrosszabb napját

L.L. Junior és Hopp Csilla kisfia 2019 augusztusában hunyt el

Lapunk megkereste Hopp Csilla ügyvédjét, dr. Horváth B. Gábort, aki elmondta, az ügyészségnek körülbelül harminc-hatvan napja van dönteni arról, vádat emelnek-e az ügyfele ellen.

– Beadványban fogom kérelmezni, hogy szüntessék meg az eljárást az ügyfelem ellen. Ha az ügyészség ennek ellenére majd úgy dönt, hogy vádat emel, akkor mindenképpen bíróságra kerül az ügy – mondta el a Metropolnak dr. Horváth B. Gábor, aki hozzátette ő és Csilla múlt héten értesültek a vádemelési javaslatról.

– Csillát lelkileg megrázták a fejlemények. Érthető módon a mai napig felkavaró számára a tragédia és az azzal kapcsolatos ügyek. Most újra szembesülnie kellett mindennel, érthető, hogy megtört. A helyzethez képest azonban igyekszik lelkileg stabil maradni és tartani magát, hiszen édesanyaként nem engedheti meg magának, hogy összeomoljon. Gondoskodnia kell a fiáról – fogalmazott az ügyvéd.

Az emberek felmentették Csillát

A kétgyermekes édesanya L.L. Juniorral való szakítása után lelkiismeretesen nevelte két közös gyermeküket, Lacikát és Dávidkát. A kisfiú halála után Lacikát megosztott gyermekfelügyelettel nevelik, egy hetet az édesapjánál, egyet az édesanyánál tölt váltakozva. Korábban L.L. Junior elmondta, nem szeretné, hogy gyermekei édesanyját bíróság elé állítanák. A közvélemény hasonlóképpen gondolkodik: úgy vélik, Csilla eleget szenvedett már, a kisfia hiánya okozta fájdalmat pedig egy életen át hordozni fogja magában