Karikó Katalin az amerikai CNN csatornának nyilatkozott, amelyben sok más mellett elmondta azt is, hogy nem érte meglepetésként az mRNS – technológia sikere, hiszen már hosszú évek óta folytatott kutatásokat a Pennsylvania Egyetemen kollégájával, Drew Weismannal.

Karikó Katalinnak Orbán Viktor személyesen is gratulált (Fotó: Facebook)

„Nehéz helyzetben voltunk, mert senki nem akarta nekünk elhinni, hogy az mRNS-t terápiákra is lehet használni, ráadásul kiderült, hogy ezt a vakcináknál is lehet alkalmazni. Biztos voltam benne, hogy működni fog, hiszen már nagyon sok kísérlet volt mögöttünk” – mondta Karikó Katalin azt is hozzátéve, nagyon örül, hogy két vakcinagyártó cég is az általuk kifejlesztett technológiát használta fel az oltásokhoz.

A riporter kérdésére abba is beavatta a nézőket, hogy amikor kiderült, sikerrel jártak, egy zacskó mogyorós csokoládéval ünnepelte meg, mert mint mondta, ez a kedvence.

„Természetesen nagyon örülök a kutatásaink sikerének, de akkor leszek igazán boldog, ha nyárra eltűnik a vírus, a vakcinák és véget ér a sok szenvedés” – tette hozzá.