Jolika néni: Ha idősek otthonába küldenek, abba belehalok!





Továbbra is veszélyben van Szilágyi István özvegye, Humenyánszky Jolán házán rengeteg a tartozás. Jolika már beletörődött abba, hogy meg kell válnia szeretett otthonától, ám idősotthonról hallani sem akar.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.25.
nagy a baj

Emlékesttel tisztelegtek szerdán Szilágyi István emléke előtt. A rendezvényen részt vett az idén májusban elhunyt színészlegenda özvegye, Humenyánszky Jolán szobrászművész is, akinek a munkáiból kiállítást is rendeztek a szervezők. A Metropolnak nyilatkozott az est szervezője, Baricz Dezső, aki Jolika néni segítőjeként immár március óta áll az idős asszony mellett. „Nekem nem voltak szüleim, a nagymamámat pedig tizenkét éves koromban veszítettem el, amikor elhunyt mellettem az ágyban éjszaka. Egyedül nőttem fel, és már gyermekként elhatároztam, hogy segíteni szeretnék az embereken. Pityi bácsi nekem egyfajta apapótlékot töltött be az életemben, hiszen egyidős vagyok a fiával… Jolika nénire pedig anyámként tekintek” – fogalmazott a Metropolnak Dezső, aki eldöntötte: minden erejével segíteni fogja az idős hölgyet. „Jolika néni teljesen magára maradt, a családtagjaira nem számíthat. Én viszont mindig itt leszek mellette, ezt már elhatároztam. Támogatom és segítem őt, amiben csak lehet.” A segítségre szüksége is van az asszonynak, külvárosi otthonán ugyanis harmincmilliós tartozás van: ha nem oldódik meg a helyzete, az utcára kerülhet. „Dezső mindenben segít nekem, ő az én őrangyalom. Azzal már megbékéltem, hogy valahogyan el kell adnom a házamat, amit a férjemmel építettünk, és elköltöznöm egy kisebb lakásba. De ha idősek otthonába küldenek, abba én belehalok! Ezért is számítok annyira Dezsőre: ameddig ő mellettem áll, biztonságban érzem magam” – mondta el Jolika néni.

Nagy bajban van továbbra is Joli néni (fotó: Metropol/Máté Krisztián)

Gájer Bálint és Tóth Andi is fellépett

Igazi bulihangulatot teremtettek az est fellépői az emlékesten, amit Jolika néni is nagyon élvezett. Az idős asszony meghatódva hallgatta Balázs Andrea megemlékezését, aki az est háziasszonyaként méltatta Szilágyi István munkásságát. A hangulatot Gájer Bálint és Tóth Andi fergeteges minikoncertje alapozta meg, amit az özvegy is örömmel hallgatott.

Gájer Bálint is fellépett, hogy ezzel is segítsen (fotó: Metropol/Máté Krisztián)

Májusban hunyt el Szilágyi István

Május harmadikán, anyák napjának hajnalán a gyanú szerint Szilágyi Istvánt agyonverte a fia, Péter. Jolika néni terhelő vallomást tett korábban a fiára a rendőrségen: akkor a Ripost-nak elmondta, hogy bár már megbocsájtott a fiának, de szeretne igazságot szolgáltatni a férjének. Jolika néni elmondta a nyomozóknak: Péter azért „kattant” be május 3-án reggel, mert nem volt otthon nyugtató, ezért önmaga ellen fordult és a saját fejét verte az ágykeretbe. Szilágyi István ezért szólt rá, de a jószándékú figyelmeztetés csak olaj volt a tűzre. Péter az idős édesapja ellen fordult, mint korábban már annyiszor, de ezúttal egy kalapáccsal halálos ütést mért a fejére, majd meg is rugdosta az édesapját.

Fotó: Metropol/Keller Mátyás

 





Ezeket olvastad már?
„Amikor nem tudod, melyik fotót válaszd” – Fürdőruhában fotózták Jason Statham csaját

„Amikor nem tudod, melyik fotót válaszd” – Fürdőruhában fotózták Jason Statham csaját

„Nem bírtam ki, hogy ne sírjak...” – Döntött a Házasság első látásra párja

„Nem bírtam ki, hogy ne sírjak...” – Döntött a Házasság első látásra párja

Ungár Anikó: Ez az örök fiatalság titka

Ungár Anikó: Ez az örök fiatalság titka

Hoppá! Lékai-Kiss Ramóna elszólta magát a Hazatalálsz befejező epizódjáról?

Hoppá! Lékai-Kiss Ramóna elszólta magát a Hazatalálsz befejező epizódjáról?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás