RETRO RÁDIÓ

Nagyon nagy bajban van Curtis testvére: az ügyészség szerint bérgyilkosság történt





Az ügyészség indítványozta a Katzenbach Imre megölésével gyanúsított férfiak letartóztatását.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.12.
gyanúsított

Mint arról korábban a Metropol is beszámolt, a 2009-ben eltűnt MTK-focista, Katzenbach Imre holttestét 2020 őszén találták meg. Sajtóértesülések szerint Katzenbachnak azért kellett meghalnia, mert 500 millió forinttal meglopta főnökeit, illetve ki akart pakolni az általa tudott bűncselekményekről. A gyilkosság gyanúsítottjai között szerepel Sz. Lajos korábbi katona is, aki a népszerű rapper, Curtis testvére.

Szerdán az ügyészség egy közleményben ismertette, hogy a Fővárosi Főügyészség mindhárom gyanúsított letartóztatására indítványt tett.

„A megalapozott gyanú szerint egy 51 éves férfi 2009 augusztusában megbízott egy 50 éves férfit a sértett megölésével. Az 50 éves férfi a megbízást elfogadta, majd 2009 szeptemberében a sértettet Baranyajenő térségébe vitte, ahol az elkövetésbe bevont két további társa – anyagi haszon ígéretéért cserébe – kioltotta a 45 éves férfi életét.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a Terrorelhárítási Központtal karöltve, 2021. május 11-én, nagyszabású akció keretében elfogta a többszörösen minősített emberölés bűntettének felbujtásával és végrehajtásával gyanúsított három férfit. A sértettet a helyszínre szállító 50 éves férfit a rendőrség már korábban gyanúsítottként felelősségre vonta, ő jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését tölti.

Az elkövetők hosszabb ideig elkerülték a felelősségre vonást, személyi-egzisztenciális körülményeik tisztázatlanok. Emellett a terhükre róható bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. Mindezért a főügyészség álláspontja szerint alappal kell tartani attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának.

Mindemellett megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak – különösen a büntetőeljárásban részt vevő vagy más személy befolyásolásával vagy megfélemlítésével – megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást.

A Fővárosi Főügyészség mindezekre tekintettel a három férfi letartóztatását indítványozta.

A kényszerintézkedés elrendeléséről a nyomozási bíró várhatóan holnap dönt – olvasható a közleményben.





Ezeket olvastad már?
Kínos! Összeveszett a gyerekeken Harry és Meghan

Kínos! Összeveszett a gyerekeken Harry és Meghan

Saját utódját segíti majd győzelemhez a magyar szépségkirálynő

Saját utódját segíti majd győzelemhez a magyar szépségkirálynő

Meghalt a legendás tévésorozat sztárja, rengetegen gyászolják

Meghalt a legendás tévésorozat sztárja, rengetegen gyászolják

Hoppá! Esküvőre készül a legendás magyar színésznő

Hoppá! Esküvőre készül a legendás magyar színésznő

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás