Kiderült, amire senki nem számított. Bangó Margit 18 évvel az első rákküzdelme után újra farkasszemet nézett a gyakran halálos betegséggel. Az állapotáról a Mokkában beszélt most először.

„Húha… Te vagy, akinek először beszélek erről” – mondta el a műsorban Csehi Andrásnak a művésznő. – „Először nem akartam, hogy tudják az emberek. Viszont úgy döntöttem, beszélek erről, mert fontos, hogy minden nő figyeljen oda magára, és hathavonta eljárjon kontrollra. Én is mentem mindig félévente vizsgálatra, kis Tina, a dédunokám kísért el. Egyik alkalommal bejött a doktornő, kérdezte, hogy minden rendben van-e velem. Én nem vagyok az a panaszkodó típus, ezért azt mondtam, igen. Kis Tina viszont jelezte a doktornőnek, hogy nincs jól a mama, mert véres volt a vizelete már két hónapja. A doktornő megnézte az ultrahangot, és azt mondta, hogy azonnal CT, és biztosan műteni kell. Rákérdeztem: daganat? Mondta, hogy igen… – emlékezett vissza az embert próbáló időszakra az énekesnő.

A 71 éves énekesnő másodszor is átélte a rák borzalmait és meggyógyult Fotó: Metropol/Markovics Gábor

Bangó Margit most túl van két műtéten, októberben és decemberben esett át rajtuk. Karácsony előtt szerencsére már jól érezte magát, és sütött-főzött az ünnepek alatt. A művésznő most úgy érzi, hogy utolsó nagykoncertjét fogja adni 2022. február 12-én. Azonban pozitívan áll hozzá, mert úgy gondolja, hogy azért jött rendbe, mert Istennek még terve van vele.

„Reménykedem, hogy még Isten ad időt. Nem véletlen küldött vissza. Azt mondta: Margit, mars vissza” – mondta el mosolyogva az énekesnő. „Egy dolgot kérek az Istentől, hogy legyenek a gyerekeim egészségesek velem együtt, és mindazokkal, akik hisznek Istenben, hogy Isten áldja meg őket. Azokat, akik hallgatják ezt a riportot, és nem utolsósorban, akik hasonló betegséggel küzdenek, mint én, azok ne veszítsék el a reményt. Nézzenek rám, meg fognak gyógyulni!”

A Mokka riportját itt tekintheted meg: