RETRO RÁDIÓ

Babicsek Bernát édesanyja: Én találtam meg a halott fiamat





Menekülni próbált, de már nem tudott. Két napja halott lehetett a népszerű sorozatszínész, mire rátaláltak. Babicsek Bernát egy lakástűz következményeként vesztette életét, a Borsnak megszólalt édesanyja, Márta néni is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.03.
tragikus halál

Szinte tapintható volt a fájdalom és az elkeseredettség vasárnap délelőtt a solymári utcában. A szikrázó napsütés ellenére érezhető volt a mély szomorúság, ami valósággal rátelepedett a csendes kis kertvárosra. Ott lakott a mindig vidám, életerős 41 éves Babicsek Bernát, akit zenészként, napi televíziós sorozatok ünnepelt sztárjaként ismert az ország.

A jóképű híresség volt annak a solymári lakástűznek az áldozata, aminek híre a hétvégén bejárta az internetes sajtót. A Bors úgy tudja, egy tűzhelyen felejtett olajos serpenyő okozhatta a halálát, ami kigyulladt, és olyan gőzöket, gázokat szabadított fel, amik miatt elfogyott az oxigén a házban.

 

Két napig nem látták

Babicsek Bernátot utoljára december 30-án, csütörtökön látták. Aznap a Centrál Színházban Pokorny Liával állt a színpadon, az előadásra meghívta a szüleit is.

– Még süteményt is sütöttem, hogy megünnepeljük az előadást – kezdte mesélni a Borsnak könnyeivel küzdve a színész édesanyja a tragikus nap előzményeit. – Mivel a fiam utána ivott egy pohár bort, mi vittük haza. Már nagyon fáradt volt, és mondta, hogy szilveszterkor nem is megy sehová, inkább otthon marad és pihen. Akkor láttuk őt utoljára élve. A szilveszter csendes pihenéssel telt, a szülők csak akkor kezdtek aggódni, amikor nem vette fel fiuk a telefont, hogy boldog új évet kívánjanak neki. Ekkor keresni kezdték, átmentek a házához.

41 évet élt

„Tiszta korom volt az egész kis feje”

– Elkezdtünk kopogni és próbáltunk benyitni a házba, de zárva volt minden. Hirtelen rossz érzés fogott el, és a férjem betörte a teraszablakot. Azonnal az emeletre ment, én lent kerestem a fiam, de nem volt sehol – mesélte sírva az édesanya.

Ekkor vették észre, hogy mindent befogott valami fekete füst a tűzhely körül.

– Ösztönösen a konyha sarkába kaptam a fejem és ott, a konyhaasztal mögött feküdt a fiam. Már teljesen meg volt merevedve. Nem volt rajta égési sérülés, csak tiszta korom volt az egész kis feje, ahogy ott feküdt. Életem végéig kísérteni fog a pillanat – emlékezett vissza a történtekre Márta néni, aki az eset után képtelen a ház közelébe menni.

 

Ki akart menekülni

A konyhában keletkezett tűz feltehetően már a tűzoltók helyszínre érkezése előtt oxigénhiány miatt kialudt.

– Szegénykém valamit sütni vagy főzni akarhatott, de olyan fáradt volt már, hogy valószínűleg elaludt. Amikor észrevehette a füstöt, akkor biztosan ki akart menekülni, de a tűzoltók azt mondták, hogy elég egy szippantás is abból a levegőből – próbálta rekonstruálni a történteket az édesanya, aki szerint a fiának esélye sem volt.

A katasztrófavédelem szerint sem zárható ki, hogy füstmérgezés vezetett a tragédiához, de az eset körülményeit még vizsgálják.

 

Szikoráék szeretnék eltemetni

– Ő a mi Bernátunk, és az R-GO saját halottjának tekinti – kezdte a Borsnak Szikora Róbert. – Szeretnénk a temetést is mi magunk vállalni. Nyilvánvalóan a család döntése lesz, de egy biztos, a költségekben mindenképp segíteni akarunk. Bernát 2008 és 2012 között volt az R-GO oszlopos tagja, és mondhatom, hogy központi karaktere. Végigkövettük a karrierjét, és még mindig nehezen fogjuk fel, hogy itt hagyott minket. Számunkra, de inkább az egész világ számára, pótolhatatlan veszteséget hagyott maga mögött – érzékenyült el az R-GO frontembere.

 

Színművész és harmonikás

Hosszú éveken át a tévénézők nagy szívtiprója volt: szerepelt a Barátok közt, a Jóban Rosszban és a Szeress most! című sorozatokban is. Színházi színészként is aktív volt: mások mellett Détár Enikő és Pásztor Erzsi oldalán is játszott. Utoljára Pokorny Lia oldalán láthatta a közönség, még december 30-án játszottak a Liaison című előadásban. Színészi karrierje mellett harmonikaművészként is letette a névjegyét. Már 9 éves kora óta foglalkozott a zenével, rendszeresen adott koncerteket. Szólókarrierje mellett a miskolci Paddy and The Rats zenekarban is játszott. Egyedül lakott, komolyabb párkapcsolata nem volt, így szinte csak a munkájának élt. Babicsek Bernát mindössze 41 éves volt.

A Jóban Rosszban-ban is játszott

 

 

 





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Érzelmes szavakkal búcsúzik Gyöngyi, itt a vége?

Házasság első látásra: Érzelmes szavakkal búcsúzik Gyöngyi, itt a vége?

Óriási tévhitet cáfolt – Megszólalt a világ egyik legismertebb pornósztárja

Óriási tévhitet cáfolt – Megszólalt a világ egyik legismertebb pornósztárja

Itt vannak az első képkockák a TV2 új sorozatából

Itt vannak az első képkockák a TV2 új sorozatából

Samantha Fox pénzt adott a férfi hastáncosnak, így hálálta meg a pasi – Videó

Samantha Fox pénzt adott a férfi hastáncosnak, így hálálta meg a pasi – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás