Kendőzetlen őszinteséggel vallott függőségéről a TV2 sorozatszínésze

A népszerű színész mindenkit alaposan meglepett, amikor nemrég színt vallott és nyíltan beszélt az életközépi válságáról, ami kéz a kézben járt alkoholizmusával is. Simon Kornél mindkettővel megküzdött és győzött.



Megosztás
Szerző: Buster
Létrehozva: 2024.10.09. 16:30
Módosítva: 2024.10.09. 16:38
Simon Kornél függőség alkoholizmus

Simon Kornél szerda reggel a TV2 Mokka vendége volt, ahol Lévai Viktória színésznő társaságában beszélgettek a Lány a vonaton című nemzetközi sikerkönyv színpadi adaptációjáról. Előtte azonban szó esett a színész alkoholbetegségéről és az ehhez szervesen kapcsolódó alkoholizmusáról is. Persze mindez már a múlté, de Simon Kornél őszintesége így is komoly üzenetet hordoz.

Simon Kornél
Simon Kornél öt éve nézett szembe démonjaival Fotó: TV2

Persze ez egy folyamatos küzdelem”

Azt éreztem, hogy a személyes poklomba jutottam, ami szeretetlenséget és szerethetetlenséget szült. 

Kifelé és befelé is megállt bennem a szeretet és azt gondoltam, hogy muszáj segítséget kérni.

„Ennek már öt éve és mondhatom, hogy azóta felépülésben vagyok. Persze ez egy folyamatos küzdelem. A kiállásommal pedig mintát szeretnék adni és szeretném is üzenni minden sorstársamnak, aki hasonló élethelyzetben van és felismerte, hogy ez probléma, hogy haladéktalanul keressen segítséget. Annál kisebb lesz a rombolás és annál hamarabb lehet elindulni a felépülés útján”– kezdte Simon Kornél, aki számára a zene nyújtotta az első stabil kapaszkodót a józanság útján.

Simon Kornél: Gyakorlatilag alapítottam is egy együttest

Hatalmas ugrás volt számomra, hogy egy körülbelül negyvenéves álmomat valósítottam meg. Hétéves korom óta zenélek. Klarinétoztam sokáig, aztán gitározni kezdtem. Gyerekkoromban jött először a gondolat, hogy szeretnék egy együttest alapítani. Akkoriban persze a klarinét kapcsán képzeltem ezt el és a komolyzenei vonalon gondolkodtam. Gyakorlatilag alapítottam is egy együttest Simon Kornél és a bugris néven és mondhatom, hogy ez a fajta kreatív lendület egészen más fénytörésbe helyezte az élet minden dolgát. A függőség az egyetlen olyan betegség, amiből kigyógyulva az ember egy jobb variációját kapja vissza” – vonta le az életigazságnak is beillő végső konzekvenciát Simon Kornél.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás