„Az első gondolatom az volt, hogy meg fogok halni” – Keresztes Ildikó felépült az agyműtétjéből

Külsőleg már csak a frizurája emlékezteti agyműtétjére az énekesnőt. Keresztes Ildikó ma már jól van, azonban lelkileg is megviselték a vele történtek.



Megosztás
Szerző: N.V.N.
Létrehozva: 2024.10.13. 16:45
Módosítva: 2024.10.13. 16:49
Keresztes Ildikó agydaganat agyműtét balázs zoltán

Súlyos agyműtétje után visszatért a munkába Keresztes Ildikó. A népszerű énekesnőnél tavaly novemberben diagnosztizáltak agydaganatot, de ma már szerencsére egészséges, és újra tele van energiával. A Palikék Világa Ilyen az élet legújabb részében vendégeskedett, ahol többek között szóba került a betegsége is. 

Keresztes Ildikó
Keresztes Ildikó nyolc hónap után tért vissza a színpadra (Fotó: TV2)

Keresztes Ildikó januárban esett át a műtéten

A beszélgetésre Balázs Zoltán rendezővel érkezett, akiről kiderült, azon túl, hogy többször dolgoztak már együtt, barátokká váltak, ez a szövetség pedig nagyon sokat segített az énekesnőnek átlépni a nehézségeken. Ildikó nem szeret a vele történtekkel haknizni, mert mint mondja, igazán jól van. Azonban van még mindig, ami a műtétjére emlékezteti, amikor belenéz a tükörbe.

Azért is ilyen kicsit dilis a frizurám, mert ahogy le lett nyírva a hajam a vágás mentén, még csak ennyire nőtt ki” – kezdte az énekesnő, majd felidézte, hogyan derült fény a komoly egészségügyi problémájára.

Tavaly novemberben egyik nap elkezdtem szédülni, ilyenkor az ember hajlamos ráfogni, hogy front van, a hatodik napon már nem volt annyira vicces. Befáradtam az Uzsokinak az ügyeletére, megvizsgáltak, de mivel semmit nem találtak, csináltak egy agyi CT-t.”

Akkor mondták, hogy »magának van egy 3 centis agydaganata«.

„Az első kérdésem az volt, hogy jó vagy rosszindulatú, ezt nem tudták megmondani, csak négy nap múlva, amikor megcsinálták az MR-t. A lényeg, hogy az a szédülés nem volt összefüggésben az agydaganattal” – mesélte a Máté Péter-díjas énekes-színésznő, a Soproni Petőfi Színház örökös tagja.

Elküldtem az MR-eredményeimet az orvos családtagjaimnak Sepsiszentgyörgyre, összeült a családi konzílium, és mondták, hogy valószínűleg ezt meg kell műteni, hogy később ne okozzon majd problémát.

Kiderült, hogy jóindulatú. (…) Le lettem kényszerítve a pályáról, és milyen jól tette a Jóisten, mert életem legjobb nyolc hónapja volt” – tette hozzá.

Keresztes Ildikó és Balázs Zoltán
Agyműtétje során barátja is tartotta benne a lelket (Fotó: Palikék Világa by Manna)

Sokkolta a diagnózis

Az előadóművész januárban át is esett a műtéten. Felépülése hónapokig tartott, nyolc hónapnyi kényszerpihenő után tért vissza a színpadra. De máig emlékszik arra a pillanatra, amikor közölték vele a diagnózist: agydaganata van.

Az első gondolatom az volt, hogy meg fogok halni.

„Majd ezt követte, mi lesz a kutyámmal, az anyámmal, a lakással, a tesómékkal, a keresztlányommal. Sokkoló volt! (…) Nem tudom, honnan kaptam ennyi erőt, de egy emberként állt össze mindenki, és szuper segítséget kaptam mindenben” – mondta.

Barátja, Balázs Zoltán – akivel a Covid idején, egy munkának köszönhetően ismerték meg egymást – ott volt az énekesnő mellett a legnehezebb időszakban is. Nehéz belegondolni, mit élhettek át együtt, mit érezhetett Keresztes Ildikó a súlyos egészségügyi problémájával szembesülve, de külső szemlélőként sem volt egyszerű a rendezőnek. Hogyan is élte meg a jó barát Ildikó betegségét, majd felépülését? Ez kiderült a teljes adásból:

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás