Megszólalt Keresztes Ildikó: Így van most műtétje után az énekesnő

Keresztes Ildikó az elmúlt hónapokban eltűnt a nyilvánosság szeme elől, mint az tudott, év elején volt egy komoly műtétje. Az énekesnő azóta visszavonult, szeptemberig nem tervez munkát vállalni. Hogylétéről, az idei évről és újjászületésről beszélgettünk vele.



Megosztás
Szerző: M. K.
Létrehozva: 2024.06.29.
Keresztes Ildikó változás döntés élmény egészség

Keresztes Ildikó lapunknak adott interjújában elmesélte, hogy az elmúlt hónapok rendkívül nagy hatással voltak rá, megváltozott és olyan dolgokat tudott megengedni magának, amiket több évtizede csak halogatott: kiszállt a mókuskerékből és megdöbbentő felismerésekre jutott.

Keresztes Ildikó
Keresztes Ildikó a műtét után jött rá, mennyire fontos, hogy jól legyen mentálisan is. (Fotó: Facebook)

Az egészség a legfontosabb

Ildi úgy érzi, hogy a műtét és a történtek miatt sok mindent átértékelt. „Január óta nincs rajtam nyomás, olyan dolgoknak éltem, amilyeneknek negyven éve nem tudtam.”

Egészen konkrétan részt vettem a saját életemben, még ha furcsán hangzik is.

„Most jöttem rá igazán, hogy mennyire fontos, hogy az ember jól legyen mentálisan. Mérlegelnem kellett azt a zárt burkot, amiben eddig benne voltam, sajnos mi annyira imádjuk ezt a szakmát, hogy egyszerű azt gondolni, minden erről szól. Leírhatatlan érzés, hogy milyen változáson megyek most keresztül. Évtizedek óta most jutott először igazán időm a családomra, a barátaimra, az emberekre, akik körül vesznek, utazásokra, tisztán gondolkodásra. Hogy nem csak rohanok egyik helyről a másikra.”

Az énekesnő most tapasztalta meg igazán, hogy milyen érzés az, amikor nem a szakmai dolgokra, egy vagy több konkrét feladatra és a teljesítményre koncentrál, hanem saját magára.

Fotó: Keresztes Ildikó

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a világ abból áll, hogy olvasod a kommenteket, nézed a híreket, látod a türelmetlenül dudáló embereket a kocsiban, és érzed, hogy mindez magával ragad. Kilépve ebből most azt érzem, egy egészen más Keresztes Ildikó született.

Jubileumi születésnapot ünnepel

Ildi tudja, hogy pihenőjével párhuzamosan az élet nem áll meg, de most úgy látja, a lehető legjobb döntést hozta meg, amikor egy időre kiszállt a showbizniszből. 

„Van bennem egy ambivalens érzés, mert bármennyire szeretem a munkámat, most egy kicsit nehezen tudom elképzelni, hogy visszatérjek. Ugyanakkor nyilván nagyon várom is, hogy újra találkozzak a zenésztársaimmal, kollégákkal és a közönséggel, mert hiányoznak és ez kölcsönös. Amikor bementem előadásokra, mondták, hogy nagyon várnak vissza.”

Közhelyes, de fiatalon az ember elfecsérelt szavaknak hallja a szülei, nagyszülei mondatait, később pedig rá kell jönnie, hogy minden szavuk igaz volt, ez az élet körforgása.

Az énekesnő augusztus 8-án ünnepli hatvanadik születésnapját, mint mondja, az igazi ajándék számára a pihenővel töltött időszak. „Parfümöt vagy egyéb ajándékokat bármikor lehet vásárolni, de nyolc hónap szabadságot nem, én ezzel leptem meg magamat. A műtét miatt jubileumi eseményt nem tudtam vállalni, ez most tolódik. Próbálok majd szeptembertől kevesebb munkát vállalni, de sok minden nem tervezhető, mert a színházak és a zenekar tevékenységét nem lehet mind hozzám igazítani.”

„Amikor azt látod, hogy a kollégák közül fiatalon mennek el, Tompos Kátya, Felkai Miki, akkor átértékeled, hogy mi fontos és minek kell beleférni az életedbe.”

Az élmények számítanak igazán, azokat viszed tovább, semmi mást.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás