Megdöbbentő fordulat az Újratervezés adásában: erre senki nem számított

A Hajdú család rendkívül megható története csak tovább súlyosbodott, amikor a csapat megdöbbentő problémával szembesült a házépítés helyszínén. Az Újratervezés brigádja olyan megoldásra vállalkozott, amilyenre eddig még nem volt példa a műsor történetében.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.10.
Újratervezés építkezés felújítás otthon

Az Újratervezés adásában az ötödik héten egy háromgyerekes családapát, Jánost ismerhettük meg, aki nyugdíjaskorúként tartja el három gyermekét, mert az akkor 44 éves feleségét elveszítette a Covid idején. 

Újratervezés
Az Újratervezés más megoldást talált Hajdú Jánosnak és három gyerekének, hogy új otthonba költözhessenek (Fotó:  TV2)

Újratervezés: A telken nem lehet építkezni

János kevéske, összekuporgatott pénzéből vásárolt egy telket, ahol igazi otthont szeretett volna teremteni családjának, de jelenlegi anyagi helyzetükben erre semmi esélye nincs, hiszen a gyerekek mellett csak 5-6 órás munkákat tud vállalni. A telek tehát üresen áll, ráadásul az is kiderült, hogy jogi problémák vannak, ugyanis a terület papírforma szerint mezőgazdasági terület, amelynek a beépíthetősége három százalék, így oda nem hogy házat, de tárolót se nagyon lehet építeni. A jogi folyamatok hónapokba teltek volna, ennél fogva egészen más megoldást kellett találni. Az Újratervezés történetében először, nem úgy, és nem ott segít a csapat, ahogy azt eltervezték.

A Hajdú család ledöbbent

Az Újratervezés produkciójának egy árverés útján értékesített házat sikerült megvásárolnia, ezt fogják felújítani a családnak. Míg Hajdúék megilletődve nézik végig a felvételeken az ismeretlen, romos ingatlant, ami az új otthonuk lesz, addig Léna és Csuti is érzi, hogy ez a felújítás lesz az eddigi legnagyobb kihívás. Jánosnak pedig egy régóta halogatott vágya is teljesül.

Újratervezés
Az új házban évek óta nem lakott senki (Fotó: TV2)

Összetartottak a nehéz időkben

A család jelenleg Táton él albérletben, a gyerekek Esztergomba járnak iskolába, édesanyjuk Covidban meghalt 2020-ban. János azóta egyedül neveli a gyerekeket és mindent megtesz azért, hogy semmiben ne szenvedjenek hiányt, de ez ebben a helyzetben sokszor őrületesen nehéz.

Ha kíváncsi vagy, milyen megoldásra és mennyire romos ház felújítására vállalkoztak, akkor nézd az Újratervezés adásait minden hétköznap 21:30-tól a TV2 Klubon.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás