Pásztor Erzsi 88 éves lett: „Úgy érzem, ez az utolsó”

A Kossuth-díjas színésznő 88. születésnapját ünnepli, ennek kapcsán mesélt a mostani szerepeiről és arról, hogy éli meg az idős kort. Pásztor Erzsi 88 évesen is kirobbanó formában van.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.24. 18:45
Pásztor Erzsi Turay Ida színház előadás színésznő

Pásztor Erzsi szeptember 24-én ünnepli 88. születésnapját, de ez a szám mit sem számít, a művésznő ugyanis a tőle megszokott módon tele van energiával.

Pásztor Erzsi
Pásztor Erzsi betegsége után már jól van (Fotó: Szabolcs László)

Pásztor Erzsi hálás, hogy a színpadon lehet

A színésznő jelenleg a Turay Ida Színházban játszik, a Fergeteges látogatás című darabnak hamarosan már a századik előadását játsszák. A Forgószínpad című darabnak pedig most zajlanak a próbái, mint mondja, korábban a Madáchban már játszott ebben, de akkor másik szerep volt az övé:

Ez egy remek kis darab, tüneményes kollégákkal, amely egy öregek színészotthonában játszódik. Ezúttal egy piromániást alakítok benne, aki felgyújtja a házat, és elviszik a tébolydába. A darab végén elbúcsúzom a többiektől, és azt mondom, hogy csodálatos volt együtt játszani, és mindenkinek sok sikert kívánok. Ez valahogy nagyon mélyen érint, mert úgy érzem, hogy nekem ez az utolsó.

Pásztor Erzsi meghatódva árulta el, hogy ezek a pillanatok az életben nem okoznak neki szomorúságot, sőt mindig örömkönnyeket csalnak a szemébe, hiszen még mindig imád színpadon lenni:  „Hálás vagyok a dolgokért. Reggelente, mikor felébredek, azt mondom magamnak, »Erzsi, rettenetesen nézel ki«, de aztán mindig eszembe jut, hogy lakatot tegyek a számra, hiszen egy szavam se lehet.”

Pásztor Erzsi
Pásztor Erzsi filmekben való szerepei mellett a színházi alakításaival is rengeteg rajongó szívébe lopta be magát (Fotó: Szabolcs László)

Rajongóira mindig számíthat

A művésznő nemrég a Hot! magazinnak mesélte el, hogy nyáron operálták a karját, ami jelentősen megnehezítette a napjait, hiszen a jobb kezéről volt szó, de a műtét óta szerencsére már jobban van:

„A születésnapom egyébként mindig különleges, ebben a műsorban is minden évben felköszöntenek, egyszer például ezen a napon kapcsoltak össze a gyerekemmel, amikor nem Magyarországon élt, ezt soha nem fogom elfelejteni. Vagy ott van például a Turay Színház igazgatója, Darvasi Ilona, aki mindig kitalálja a gondolataimat, és mindig gondol rá, hogy játsszak és játszom is. Ez egy nagyon nagy ajándék a mi pályánkon. 

De rengeteg üdvözlőlapot is szoktam kapni ilyenkor, amit mindig elteszek gondosan, és karácsonykor szoktam megköszönni, karácsonyi üdvözlet formájában.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás