Különleges, ezúttal nem cirkuszi kitüntetést kapott ifj. Richter József

Meglepő elismerésben részesült az igazgató, amelyet kivételesen nem cirkuszi teljesítményéért zsebelhetett be. Ifj. Richter József Nagykőrösiek Nagykőrösért díjat kapott.



Megosztás
Szerző: M. K.
Létrehozva: 2024.09.10.
Módosítva: 2024.09.11.
Ifj Richter József kitüntetés Nagykőrösiek Nagykőrösért díj

Ifj. Richter József a turisztika területén elért kimagasló eredményéért és a város iránti elkötelezettségéért Nagykőrösiek Nagykőrösért díjat vehetett át. A Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója és a Richter Safari Park vezetője elárulta, miért kiemelten fontos számára ez az elismerés.

Ifj. Richter József
Nagykőrösiek Nagykőrösért díjat kapott ifj. Richter József (Forrás: Ifj. Richter József)

Ifj. Richter József erre nem számított

Richter József az Arany-napokon vonult fel lóháton, hiszen Arany János is ebben a városban lakott és tanított, mint mondja, akkoriban is ez volt a szokás, így nagyon izgalmas dolog volt a hagyomány előtt így tisztelegni. 

„Három évvel ezelőtt keveredtem Nagykőrösre, amikor a Safari Park átköltözött ide Szadáról. A parknak hatalmas sikere van és sikerült beépülnünk a közéletbe, azt érzem, hogy a nagykőrösiek is magukénak érzik ezt a parkot. Idén az a megtiszteltetés ért, hogy a Nagykőrösiek Nagykőrösért díjat kaptam, amit az Arany-napok keretein belül dr. Czira Szabolcs polgármestertől vehettem át.” 

Óriási elismerés ez nekem és megmondom őszintén, nagyon jólesik, hogy a helyiek is úgy érzik, hogy sikerült Nagykőröst felrakni a turisztikai térképre, amióta a Safari ideköltözött. Azt mondják, hogy most már a parkkal kapcsolják össze Nagykőrös nevét. Nem számítottam rá, de ahogy végzem a munkám, és egyszer csak jön egy ilyen váratlan, pozitív visszajelzés, az egy nagyon jó dolog.

Ifj. Richter József
Ifj. Richter József lóháton vonult fel a hagyományőrző Arany-napokon (Forrás: Ifj. Richter József)

Rövid idő alatt elképesztő eredmények a Safari Parkban

Az ország legismertebb artistája rengeteg kitüntetéssel büszkélkedhet, de a mostani egészen más, mint a korábbiak. 

Nagyon sok arany- és ezüstdíjat nyertem már a cirkuszművészetben, de ez az első olyan, amit a Safari Parknak köszönhetek. Ez egy nagykőrösi díj, amit olyan emberek kapnak, akik sokat tettek a városért. Én még csak három éve vagyok itt, és mégis nekem ítélték meg, ami elképesztően felemelő érzés.

S hogy milyen újítások várhatóak még a jövőben a Safariban? Richter József sejtelmes választ adott.

„Rengeteg terv és elképzelés van, de nem szeretném elárulni előre, mert az a politikánk, hogy mindig bővítjük valami nagy újdonsággal a parkot, ami meglepetés lesz. Annyit viszont elmondhatok, hogy jövőre új állatfajok fognak érkezni hozzánk, ahová szintén kisvonattal lehet majd behajtani és ismét egy olyan lesz, ami jelenleg Magyarországon még nincsen.”

Ifj. Richter József
Richter József most először kapott olyan díjat, amit a Safari Parkért vehetett át  (Forrás: Ifj. Richter József)

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás