Tuti nem gondoltad volna: Ez az 5 hollywoodi színész profi sportolóként kezdte

Meglepő sportokban jeleskedtek az A listás színészóriások.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.08.05.
Módosítva: 2024.08.05.
hollywood Keanu reeves jason statham sportkarrier

Rengeteg olyan színész van, aki egy profi sportkarriert hagyott a háta mögött, hogy a nagyobb elismerés vagy fizetés miatt Hollywood ajtaján kopogtasson be. Bár vannak olyan sztárok, akiknél egyértelmű, hogy milyen sportot űzhettek életük során – például Arnold Schwarzenegger, aki testépítőként vált ismertté –, de a Life.hu összeszedett 5 olyan színészt, akikről biztos kevesen találnák csak ki, hogy milyen sportmúlttal rendelkeznek. Lássuk például, hogy az akciófilmek koronázatlan királya, Jason Statham mit sportolt kis gatyában, vagy hogy Keanu Reeves mit keresett a jégen.

Los Angeles Premiere Of Universal Pictures' 'Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw'
Gondoltad volna, hogy a marcona, kikondizott Jason Statham válogatott műugró volt?/Fotó: NurPhoto via AFP

Jason Statham

Kezdjük is a sort a legmegdöbbentőbb sportkarrierrel. Jason Statham, a marcona izompacsirta, aki szigorúan akciófilmekben teljesít szolgálatot, válogatott műugró volt, mielőtt világhírnévre tett szert. Több mint 12 éven keresztül erősítette a brit válogatottat, sőt az 1990-es Nemzetközösségi Játékokon még képviselte a hazáját is. Erről egy videó is terjed a neten, amelyen még a hajkoronával rendelkező sztár ugrik éppen:

Channing Tatum

Bár több interjújában is elárulta a színész, hogy táncos múlttal rendelkezik, ezért állt neki annyira hibátlanul a Step Up- és a Magic Mike-filmek szépfiúszerepei. Ám nem az volt az egyetlen sport, amiben kipróbálta magát. Channing Tatum ugyanis két évig a főiskolai futballcsapat oszlopos tagja volt, mielőtt elkapta a ritmust. 

Chris Pratt

Chris Pratt rengeteg hollywoodi szuperprodukcióban játszott az elmúlt években, egyre több felkérése van, azonban a bulvárújságok címlapjaira, mégis akkor került, amikor kiderült, hogy Arnold Schwarzenegger egyik lányával, Katherine-val alkot egy párt. Most pedig kiderült az is, hogy a filmjeiben néha pocakos, néha kidolgozott izomzatú katonát játszó színész fiatalon állami birkózóversenyek aktív résztvevője volt.

Emma Watson

A Harry Potter-filmek sztárja egy kicsit kilóg az itt felsorolt sztárok közül abban a tekintetben, hogy ő nem a színészkarrierje előtt, hanem közben is aktívan verseny sportolt. Emma ugyanis gyeplabdásként az egyetemi csapat tehetséges tagja volt, még évekkel az utolsó roxforti kalandja után is.

Keanu Reeves

A sármos, szomorú szemű színész, aki az elmúlt 30 évben elfelejtett megöregedni, egészen meglepő módon jéghokijátékos volt fiatalon. A törékenynek tűnő sztár az egyik legdurvább kontaktsport képviselője volt. Sőt a fiatal színésznek jövője is lett volna a profik között, azonban nem érdekelte annyira a sport. Ő maga így emlékezett vissza rá:

Tudtam, hogy nekem nem lenne elég, hogy profi játékos vagyok.

A sztár azóta egyik filmjében, a Friss vérben meg is csillogtatta tudását.

HOT FELTÖLTÉS 25 éves a Mátrix - Keanu Reeves mesél arról, hogy mindig is kívülálló volt mindenhol METROPOL
Nem, nem kungfus volt Keanu Reeves /Fotó: NORTHFOTO

5+1: Tom Selleck

A legendás színész 79 éves, de még mindig ugyanolyan szikár és egyenes hátúm mint fiatalon. A rendkívül magas sztár pedig a jó genetikájának köszönhetően több sportban is megmutathatta magát. A 193 centis Selleck már kiskorától kezdve kosarazott, valamint a baseballpályán is gyakran megfordult, mielőtt beindult a karrierje. Annyira ügyes volt mindkét sportban, hogy felajánlottak neki egy sportösztöndíjat, amellyel az egyetemi továbbtanulás során nem lett volna anyagi gondja, ő azonban nem így döntött. Ruhabolti eladónak állt, és ösztöndíj nélkül tanult tovább, amíg végül pont a kosárlabdatudásának hála fel nem vették egy reklámfilmbe.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás