Már szombaton meglehet az első magyar aranyérem a 2022-es vizes világbajnokságon





Hosszú Katinka és Milák Kristóf is versenyzik a 19. FINA Világbajnokság Budapest 2022 első napján. Több mint kétezer sportoló érkezik Magyarországra, hogy részt vegyen a világ harmadik legnagyobb sporteseményén.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.15.
izgalmas

2240 sportoló regisztrált a pénteken induló 19. FINA Világbajnokság Budapest 2022 eseményre. A versenysorozat pénteken műúszással, korábbi nevén szinkronúszással indul, majd július 3-án vízilabdával és műugrással zárul. A versenyeket több városban rendezik, Budapest, Debrecen, Sopron, Szeged, és a budakalászi Lupa-tó is a vb helyszínéül szolgál majd.

Az úszás első versenyszámai szombaton indulnak Budapesten. Ezen a napon a kedvenc hazai úszóink is rajtkőhöz állnak. Reggel 9 órakor a női 200 méteres vegyesúszással kezdődik, amiben Hosszú Katinka és Sebestyén Dalma indulnak. A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet, a FINA hivatalos honlapján az aranyesélyesek között említi Hosszú Katinkát 200 m vegyesen. Vagyis már a világbajnokság első napján magyar aranyérem születhet. De a szombat azért is fontos, mert Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, Késely Ajna és Fábián Bettina is versenyeznek.

A magyar férfi vízilabda-válogatott húsz fős kerettel készül a világbajnokságra. Ahogy a férfi, úgy a magyar női vízilabda-válogatott csoportmérkőzéseit is Budapesten, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezik meg. A nem magyar érintettségű férfi és női vízilabda mérkőzések Debrecenben, Sopronban és Szegeden zajlanak majd, délutánonként két-két mérkőzést láthatnak a szurkolók.

A nyíltvízi úszást Balatonfüred után, idén a budakalászi Lupa-tóra tervezték a szervezők. A sportágból kifolyólag itt biztosan lesz majd ok az izgalomra, hiszen nem egyszer a célfotó dönt az érmesek sorrendjéről a 25 000. méter után.

A jegyek értékesítése több ütemben zajlik, így mindenkinek esélye lehet, hogy a kedvenc sportolóját, vagy csapatát a helyszínen buzdítsa péntektől, négy város, hét helyszínén. A vizes vb honlapján már elérhető a versenyek menetrendje.

Érdemes lesz figyelni a közlekedésre is, hiszen Budapesten már keddtől számítani kell több fennakadásra és forgalmi változásra. Péntektől pedig teljes forgalomkorlátozás lesz a főváros több pontján a vizes világbajnokság miatt.





Ezeket olvastad már?
Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Szoboszlaival megint megtörtént Liverpoolban, így reagált a magyar focista

Szoboszlaival megint megtörtént Liverpoolban, így reagált a magyar focista

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Orbán Williről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Orbán Williről

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás