Ha nyár, akkor lecsó, amit mindenki kicsit másképpen készít. Szacsvay László elárulta, ő mivel dobja fel a magyarok kedvenc nyári ételét.
Népszerű színészünk nem titkolja, szükségből kezdett el főzni. Szacsvay László gyermekkorában is már besegített édesanyjának a konyhában, de aztán úgy hozta az élet, főznie kellett.
„Jól emlékszem, mi volt az első étel, amit saját kútfőből készítettem el, akkor voltam elsős gimnazista” – mesélte a Papageno YouTube-csatorna „Enni, vagy nem enni” sorozatában Szacsvay László. „Úgy neveztem el, hogy parizeres megoldás. De azóta sokat fejlődtem. Mindenkinek vannak specialitásaim, nekem is vannak, sosem főzök receptkönyvből.”
Az én fő étkem a lecsó! Persze ahány ház, annyi szokás, de az én lecsóm legendás, még Vacsoracsatát is nyertem vele. Igen sajátos recept az enyém, de most elárulom! Szalonnával nyitok, két-három csík szalonna apróra felvágva, na de a titok, a mustár és a sör, én ugyanis fél dobozos sörben pácolom a hozzávalókat!
Hozzávalók:
2 db vöröshagyma
25 dkg szalonna
2 db tök
1/2 kg gomba
3 szem paradicsom
6 db paprika
1 üveg sör
1 szál mangalica kolbász
mustár
Elkészítés: Felaprítjuk a vöröshagymát, felkockázzuk a szalonnát, beletesszük a kolbászt és ezeket együtt összefőzzük. Hozzáadjuk a meghámozott, általában kétfajta gombát, paprikát, paradicsomot és együtt főzni kezdjük. Amíg ezek a zöldségek párolódnak, addig megpucoljuk a tököt, apróra vágjuk és hozzáadjuk a lecsóhoz, amit kis mustárral bolondítunk. A tetejére erős zöldpaprikát tehetünk tálaláskor.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre