A Nemzet Színésze, Szacsvay László elárulta legendás lecsójának receptjét

Ha nyár, akkor lecsó, amit mindenki kicsit másképpen készít. Szacsvay László elárulta, ő mivel dobja fel a magyarok kedvenc nyári ételét.



Megosztás
Szerző: D.G.
Létrehozva: 2024.07.08.
Szacsvay László lecsó legendás titok

A lecsó a magyar konyha büszkesége, számtalan variációban készülhet, így sosem tud ráunni az ember. Ahány ház, annyi szokás, Szacsvay László színművésznek is van egy, az évek alatt kikísérletezett, bevált saját receptje, ami mostanra legendássá vált. Hogy mi a titka? Azt a Nemzet Színésze maga árulta el. 

Szacsvay László
Szacsvay László szeret főzni, lecsója legendás (Fotó: MTI)

Szacsvay László elárulta lecsójának titkos receptjét 

Népszerű színészünk nem titkolja, szükségből kezdett el főzni. Szacsvay László gyermekkorában is már besegített édesanyjának a konyhában, de aztán úgy hozta az élet, főznie kellett. 

„Jól emlékszem, mi volt az első étel, amit saját kútfőből készítettem el, akkor voltam elsős gimnazista” – mesélte a Papageno YouTube-csatorna „Enni, vagy nem enni” sorozatában Szacsvay László. „Úgy neveztem el, hogy parizeres megoldás. De azóta sokat fejlődtem. Mindenkinek vannak specialitásaim, nekem is vannak, sosem főzök receptkönyvből.” 

Az én fő étkem a lecsó! Persze ahány ház, annyi szokás, de az én lecsóm legendás, még Vacsoracsatát is nyertem vele. Igen sajátos recept az enyém, de most elárulom! Szalonnával nyitok, két-három csík szalonna apróra felvágva, na de a titok, a mustár és a sör, én ugyanis fél dobozos sörben pácolom a hozzávalókat!

Szacsvay László féle sörös-tökös lecsó

Hozzávalók:

2 db vöröshagyma
25 dkg szalonna
2 db tök
1/2 kg gomba
3 szem paradicsom
6 db paprika
1 üveg sör
1 szál mangalica kolbász

mustár
 

Elkészítés: Felaprítjuk a vöröshagymát, felkockázzuk a szalonnát, beletesszük a kolbászt és ezeket együtt összefőzzük. Hozzáadjuk a meghámozott, általában kétfajta gombát, paprikát, paradicsomot és együtt főzni kezdjük. Amíg ezek a zöldségek párolódnak, addig megpucoljuk a tököt, apróra vágjuk és hozzáadjuk a lecsóhoz, amit kis mustárral bolondítunk. A tetejére erős zöldpaprikát tehetünk tálaláskor.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás