Születésnapját is munkával tölti Besenczi Árpád

A művész ma ünnepli 59. születésnapját, de rá jellemzően ezen a napon is lendületben van. Besenczi Árpád azt is elárulta, mikor és hogyan zárulhat sérült kezének ügye.



Megosztás
Szerző: Dráviczki Ákos
Létrehozva: 2024.07.18.
Besenczi Árpád baleset születésnap

Július 18-án tölti be 59. évét Besenczi Árpád színművész, színházigazgató. Lapunk ennek kapcsán kereste meg a közismerten nagy munkabírású művészt, aki nem hagyományos módon emlékezik meg az évfordulóról.

BESENCZI ÁRPÁD KÓSNAK
Besenczi Árpád színművész, a Hevesi Sándor színház igazgatója, még balesete előtt (Fotó: archív / hot! magazin)

Munkával ünnepel

„Ez az utolsó születésnapom, ami ötössel kezdődik, és furcsa ünneplés lesz: egész nap úton leszek Cserszegtomajról a „közeli” Sátoraljaújhelyre, mert este már a Déryné Fesztiválon lépek fel, négy nap alatt hatszor játszom ott A helyiség kalapácsában.

Tulajdonképpen munkával és vezetéssel ünneplek.

A dolgos hétvégén négy gyermekéből ketten – Liána és Zsongor – vele tartanak. Azonban családja megtalálta a módját, hogy együtt is felköszönthessék.

„Reggel, indulás előtt már megleptek egy tortával, és folyamatosan szól a telefonom. Este pedig koccintunk majd a fiammal, természetesen valami alkoholmentes itallal" – mondta a családfő.

Végső megoldás Besenczi Árpád keze ügyében

Mint emlékezetes, Besenczi Árpád keze az Indul a bakterház előadása alatt sérült meg tavaly. Egy kiálló csavarban megakadt a gyűrűje, és leszakította a fél ujját. Korábban ez sok fájdalmat és kellemetlenséget okozott neki, de elárulta, hogy már látszik a végleges megoldás, és lassacskán pont kerülhet a kálvária végére.

„Kaptam egy szilikonos ujjvédőt, amiből most majd egy szűkebbre van szükség, hogy ne mozogjon. Ha minden igaz, nyár végére pedig már egy igazinak kinéző implantátum lesz az ujjam helyén, ami minta után készül." 

Ha nem nézi meg tüzetesen az ember, észre sem lehet majd venni, hogy nem igazi.

Rengeteget dolgozik

Az idei évadban számos darabban játszott amellett, hogy a zalaegerszegi Hevesi Sándor színháznak igazgatója is. Ezekben a darabokban állt színpadra:

  • a Becsvölgye című darabban, amelyben a szerző a karakterét a sérüléséhez igazította.
  • az Indul a bakterházban: ebben a darabban Zsongor fiával játszik együtt, és ebben a darabban sérült meg. Ezt a darabot nyáron is játsszák több hazai fesztiválon.
  • az Annie, a kis árva előadásában Hella lányával játszottak főszerepeket

Az évad végén pedig a nézők szavazatai alapján közönségdíjat kapott.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás