Tiltólistára került az ananász a királyi család asztaláról, meglepő oka volt a döntésnek

Évtizedes hagyomány szakadt meg az udvarban.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.06.30.
királyi család ananász japán császár hagyomány

Bár a Buckingham-palota ünnepségein és vendégségeiben mindig hangsúlyos szerepet kapnak a szebbnél-szebb ananász kompozíciók az asztalok közepén, most a japán császár érkezésekor hirtelen eltűnt az összes lédús gyümölcs az asztalról. Pedig az ananász díszként I. Károly király uralkodása óta megtalálható volt az állami rendezvények során a megterített asztalokon. Az ok egyszerű: az ananász az egyik legdrágább gyümölcs volt, és ezzel a gazdagságot és a nagylelkű vendégszeretetet jelezték a meghívottak számára.

Újabb régi hagyományt gondolt újra a király Fotó: AFP

Most a Telegraph számolt be róla, hogy bár korábban még III. Károly király is tartotta ezt a hagyományt, amikor 2023-ban fogadta a dél-koreai elnököt, ugyanakkor idén, a japán császár megvendégelése idején már nem így járt el. Ez szemet szúrt Sir Ed Daveynek képviselőnek is.

Hiányzik az ananász. Csodálatos néhai királynőnk kedveskedett mindig ananászdesszerttel. Azt hiszem, hogy a mostani király úgy döntött, hogy inkább virágokra költi a pénzt. Remélem, nem árulok el vele nagy titkot, hogy nem kellett volna rájuk annyit költeni, de a virágok gyönyörűek voltak. Szerintem erre költöttek most ananász helyett

– vélekedett a politikus, akinek meglátását nem osztotta a lap. Sajtóértesülések szerint ugyanis egészen más oka van annak, hogy a gyümölcs eltűnt az asztalokról.

A legutóbbi két állami banketten még négy fogás szerepelt: előétel, főétel, puding és gyümölcs. A gyümölcsöt azonban most visszavonták, hogy több ideje legyen a vendégeknek szóba elegyedni egymással az étkezés után.

A lap szerint pozitívak voltak a visszajelzések, sokkal jobb hangulatban telt az este, hogy gyümölcsevés helyett kávéztak és beszélgettek az emberek a vacsora után. Emellett kevésbé telítődtek túl a nagy melegben. Ami a díszítést illeti, ezúttal kis vázákat, rózsákat, és édes borsóval teli tálakat helyeztek az asztalokra.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás