Szabó Zsófi forró puszival köszöntötte a népszerű színészt

79 éves lett a sokoldalú, elismert magyar színész. Harsányi Gábort Szabó Zsófi tortával és öleléssel lepte meg.



Megosztás
Szerző: Prac Lee
Létrehozva: 2024.06.18.
Módosítva: 2024.06.18.
Szabó Zsófi Harsányi Gábor színész

79 éves lett Harsányi Gábor. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész és rendező a legfontosabb szakmai díjakat már bezsebelte, mégsem pihen.

harsányi gábor
Harsányi Gábor 79 éves lett, s nem pihen. Nemrég könyvet adott ki, és filmes álmát is megvalósítja Fotó: Kiss Annamarie

„Értékesek legyenek azok az órák, napok, hetek”

A Mokkában köszöntötték fel az elismert színészt, Szabó Zsófi ínycsiklandó tortát hozott, és bensőségesen, puszival, átkarolva köszöntötte Harsányit, akivel több mint száz alkalommal álltak együtt színpadra a Francia négyes, avagy négyen a kanapén című színdarabban.

Fotó: TV2

Nagyon meg vagyok hatva. Ebbe egy kicsit meghal az ember: ahogy az életfáján a gyűrűk mennek, mennek, s mikor egy gyűrű befejeződik, meghal az ember, de aztán kezdődik egy új, és felébred, megéled. Így vagyok én is valahogy

– fogalmazott költőien az ünnepelt.

Harsányi Gábor mindig vidám, derűs oldalát mutatja, a műsorban pedig elárulta, valóban pozitív az életszemlélete.

Ez egy belső dolog. Én valahogy úgy állok az élethez, hogy ne az éveket számoljam, hanem az évek számítsanak! Értékesek legyenek azok az órák, napok, hetek. Hátha még valami szépet, valami jót tudok csinálni a közönségnek, valami maradandót. Ez erőt ad” – ismerte el a színész, akinek nagy vágya, az életéről szóló nagy játékfilm is megvalósul hamarosan három korábbi diákjának hála. Nemrég pedig könyve is megjelent Fecsegő kulisszák címmel.

Karatéval fiatalodik Harsányi Gábor

Harsányi Gábor 79 évesen is nagyon fitt:
Szoktam viccelődni, amikor mondjuk 52 éves voltam, hogy nem baj, az visszafelé 25. Na de 79 visszafelé, az lehetetlen! Persze ott van a karate az életemben, a formagyakorlatok, a légzőgyakorlatok. De már érzem a koromat. Leül az ember gépelni, tíz perc után ott a gerincfájdalom. Az előadások után is fáj itt-ott.

A színész a stúdióba bottal érkezett, de ez csak kellék, sőt kabala.
Rátkai Márton, huszadik századi színész híres aranybotja. Ilyenkor magammal cipelem, szerencsét hoz. Beválik, korábban is mondtam, hogy: botom, botom, aranybotom, hozzál nekem Kossuth-díjat, és meghozta” – viccelődött. „Megkaptam a Thália Színházban stafétabotként, nekem is ez az ars poeticám, mint Rátkainak: a végletektől végletekig jászom.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás