Nagyon oda kell figyelni néhány dologra.
A környezetvédelem fontosságát hangsúlyozza a brit uralkodó. Károly király étkezési szokásaival is példát mutat. Köztudott, hogy Károly király a fenntarthatóság egyik nagykövete, így a magánéletében is törekszik arra, hogy minél kevesebb hulladék kerüljön ki a háztartásából. Károly király nem dobja ki a még ehető ételt – írja a Life.hu.
A környezetvédelem iránti szenvedélye és a pazarlásellenessége III. Károly étkezési szokásait is befolyásolja, amelyek így nagyon mások, mint a legtöbb emberé. A 75 éves uralkodó soha nem ebédel, a déli étkezést „luxusnak” tekinti, ami megzavarja a napi időbeosztását. Tina Brown királyi tudósító szerint az uralkodó reggelire dióféléket és egyéb magvakat eszik, kedvenc csemegéje a sajt, és odafigyel arra, hogy szinte semmit ne dobjanak ki. Károly király és felesége, Kamilla királyné amellett, hogy korlátozta a központi fűtést királyi rezidenciáiban, több évtizeden át ugyanazokat a ruhákat viseli, ételt sem nagyon dob ki. Lapinformációk szerint, ha felvágnak egy tortát vagy süteményt, azt egész héten eszi, amíg el nem fogy. Károly király kedvenc édessége a gyümölcstorta, ami egy olyan sütemény, amely több hétig is eláll anélkül, hogy megromlana.
Károly királynak nem csak a palotán belüli pazarlás minimalizálása a szívügye. 2023-ban az uralkodó elindította a The Coronation Food Project nevű jótékonysági kezdeményezést, amelynek célja az egyre nagyobb mértékű élelmiszer-pazarlás visszaszorítása az Egyesült Királyságban. Az Egyesült Királyságban évente 12 millió tonna élelmiszert dobnak ki, ennek – az AMCS hulladékgazdélkodási cég szerint – csaknem háromnegyedét szükségtelenül.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre