Gyász: elhunyt a népszerű együttes meghatározó tagja – Videó





A zenekar billentyűsét felesége gyászolja.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.05.02.
Módosítva: 2024.05.02.
gyász veszteség tragédia halál zenekar

Szörnyű veszteség érte a zenész világot: 76 éves korában elhunyt Richard Tandy, a legendás Electric Light Orchestra zenekar billentyűse.

Gyertya gyász halál tragédia
Richard Tandy 76 éves volt – Fotó: Pexels (illusztráció)

A zenész halálhírét a birminghami banda frontembere, Jeff Lynne a Facebookon jelentette be, posztjában a következőt írta:

Figyelemre méltó zenész és barát volt, örökre megőrzöm a közös emlékeinket.

Tandy 1948-ban született Birminghamben. Bev Bevan és Roy Wood 1970-ben alapította az Electric Light Orchestrát (ELO), Tandy pedig nem sokkal később csatlakozott a bandához, Bevan pedig nem volt ismeretlen számára, mivel korábban osztálytársak voltak.

Tandy először basszusgitárosként, majd később billentyűsként lépett fel a zenekarral, de a multiinstrumentalista énekes is volt a későbbiekben. Gyakran neki tulajdonították, hogy központi szerepet játszott a zenekar sikerében. A zenész 1986-os feloszlásáig oszlopos tagja maradt a menet közben sokat változó zenekarnak, majd amikor évtizedek után Lynne 2014-ben újraalakította Jeff Lynne’s ELO néven a zenekart, annak a felállásnak is része volt. Tandyt 2017-ben iktatták be a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

Az ELO a múlt hónapban jelentette be utolsó turnéját, de azt egyelőre nem tudni, hogy Tandy hirtelen halála miatt megtartják-e. A zenészt felesége, Sheila Tandy gyászolja – írja a Metro.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás