Vastag Tamás vallomása: „Éjszaka néha arra ébredek, hogy elfelejtek levegőt venni”





Közel két tucat műtéten esett már át a fiatal énekes. Vastag Tamás lapunknak elárulta, van, hogy fulladozva ébred.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.03.01.
vastag tamás énekes egészség

Nagyjából húsz műtéten esett át élete során Vastag Tamás! A 32 éves énekes nemrég egy tévéműsorban mesélt az operációk sokaságáról, a Metropol felkeresésére pedig további részleteket árult el.

vastag tamás
Vastag Tamás rutinos kórházba járó volt Fotó: Máté Krisztián

Nem lettem hipochonder”

A ritka betegségeknek a tárháza vagyok: van genetikai eredetű ritka betegségem is, és van fejlődési rendellenességben lévő is” – árulta el a Ridikülben, majd egyik legnagyobb műtétjéről, a tölcsérmelle korrigálásáról elárulta:

11 éves voltam, arra már úgy emlékszik az ember.”

Csak arra emlékszem, hogy nagyon fájt, arra nem, hogy mennyire fájt. Azt mondják, hogy ez az átélhető legnagyobb fájdalmak között van, mert nagyon sok érzőideg van a mellkasban.

„Engem már az újfajta módszerrel műtöttek, két oldalról behelyeztek egy fémlemezt, ami, mint egy fogszabályzó, folyamatosan abba az irányba tolta a csontot, hogy kifelé nőjön” – fedte fel Tamás, aki folyton remegő ujjáról, szemműtétjéről és tompalátásról is vallott.

A Metropolnak pedig most elárulta: a műtétek sokasága nem maradt meg benne traumatikus élményként:

Nem rettegek, ha kórházba kell mennem, de azért azt sem mondanám, hogy az a második otthonom

– viccelődött.

Nem lettem hipochonder, de a rendszeres szűrővizsgálatokat komolyan veszem. Sokan átsiklanak efelett, azt gondolják, velük úgysem történhet baj. Pedig egy időben elkapott betegség sokszor gond nélkül gyógyítható lenne. Késő akkor menni, amikor már fáj” – szögezte le a tehetséges énekes.

Érdemes figyelembe venni a felmenőink betegségét is, például ha egy szülőnk mondjuk szívbeteg, akkor jó a koleszterinszintünket ellenőriztetni. Túlaggódni persze nem kell a dolgokat, ahogy a mondás tartja: »hitelben nem aggódunk«” – mondta az énekes, majd hozzátette, a mentális egészség ápolása is legalább olyan fontos, mint a testé.

Vastag Tamás nem esik kétségbe

Tamás korábban már beszélt arról, hogy fotografikus memóriája van, mindent megjegyez, amit egyszer elolvas. Így hát nem meglepő, hogy orvosi kifejezések tucatjait ismeri, latin néven is. Az énekes egészségügyi jártassága egyfajta biztonságérzetet is ad neki, nem esik például kétségbe olyan szituációban, amikor másnak halálfélelme lenne.

Az egyik betegségemből kifolyólag előfordul, hogy éjszaka fulladásszerű hangokat adok ki, arra ébredek, hogy elfelejtek levegőt venni. Ilyenkor nem ijedek meg, sőt, én nyugtatom azt, aki ettől esetleg ezt látja és bepánikol. Gyerekkorom óta tudom, hogy bár ilyenkor sokan ösztönösen szívni próbálják a levegőt, valójában fújni kell a levegőt, attól nyílik a légzőnyílás.





 





Ezeket olvastad már?
Forog a királynő a sírjában: Meghan már megint botrányosan viselkedik

Forog a királynő a sírjában: Meghan már megint botrányosan viselkedik

Most jött! Kulka Jánost választották Tordy Géza helyére a Nemzet Színészei

Most jött! Kulka Jánost választották Tordy Géza helyére a Nemzet Színészei

Hiába várták Korda Györgyöt és Balázs Klárit: komoly döntést hozott a házaspár

Hiába várták Korda Györgyöt és Balázs Klárit: komoly döntést hozott a házaspár

Emlékszel még a Mrs. Doubtfire sztárjaira? Így néznek ki 31 év után

Emlékszel még a Mrs. Doubtfire sztárjaira? Így néznek ki 31 év után

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás