„Nem bírok ki egyetlen napot sem" – Varga Viktor otthona helyreállítása után újra küzd





Mondhatni, nagy fába vágta a fejszéjét az énekes. Varga Viktor ugyanis úgy döntött, megpróbálja mozgásra bírni az embereket. Nem kevés energiát fektet abba, hogy saját életével mutasson példát, és inspiráljon mindenkit a sportra.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2024.03.06.
edzés Varga Viktor jurta test

Kemény hónapokat tudhat maga mögött Varga Viktor. A decemberi árvíz az ő otthonát sem kímélte, a Duna elöntötte Budakalászon található otthonát. Minden idejét a helyreállítások foglalták le, így magára sokkal kevesebb ideje jutott, mint azt szeretné. Nem hódolhatott legnagyobb szenvedélyének: a sportnak.

Varga Viktor
Varga Viktor komoly célt tűzött ki maga elé Fotó: Nagy Zoltán

Varga Viktor nem bírja a tétlenséget

A harminchat éves énekes nemrég osztotta meg követőivel közösségi oldalán, hogy újra keményen edz, és végre visszatért a futáshoz. Persze ehhez az is kellett, hogy ne éjt nappallá téve dolgozzon a jurtáján, amiben jelenleg él. A Metropolnak árulta el: célja, hogy saját példájával bírja követőit a mozgásra.

„Napi szinten vannak edzéseim, szeretném, hogy végre a testem is olyan legyen, mint a mentális képességeim”kezdte Viktor. „Nemcsak magam miatt csinálom, sokkal inkább szeretném az embereket inspirálni, hogy szedjék össze magukat, mert magamból kiindulva tudom, milyen, amikor mozgás nélkül élek. Az egész életemet végigsportoltam, amióta a házat építem, szinte egyáltalán nem volt időm erre.”

Most eggyel kevesebb meló van, kész az otthonom, ezért úgy döntöttem, hogy újra intenzíven csinálom.

„Egyébként rendkívül hiányzott, és szükségem is van rá, hogy karbantartsam magam. Arról nem is beszélve, hogy sokkal jobb így élni, hiszen az ember a mozgásra született, valamint arra, hogy ne rossz alapanyagból készült ételeket egyen a boltokból, csak sarkallom az emberiséget, legalábbis azt a kis kört, akik engem követnek és figyelnek” – hangsúlyozta az énekes.

Visszatért régi szenvedélyéhez

Viktor számára nem idegen a mozgás, hiszen éveken át aktívan sportolt.

Gyerekkoromban atléta voltam, hosszútávfutó. Középiskoláig csináltam, azt követően pedig csak a magam kedvéért. Jógáztam 8 éven keresztül minden reggel, az is abbamaradt, mert minden kreatív energiámat lefoglalta az építkezés.”

Most már eltelt lassan 4 év, hogy belevágtam ebbe a nagy projektbe, de most úgy vagyok vele, hogy szükségem van a feltöltődésre is.

„Soha nem voltam a híve annak a fajta pihenésnek, hogy lefekszem az ágyra, bekapcsolom a tévét és filmeket nézek. Nem bírok ki egyetlen napot sem, hogy ne legyen aktivitásom és semmit ne mozogjak. Az edzés több mint aktív pihenés, mert ezzel céljai vannak az embernek. A jurta is nemrég elkészült, nem kell reggel 8-tól hajnal ötig dolgoznom, felszabadult öt órám és kívánja a testem, hogy azt is kidolgozzam. Egy ideje terveztem, hogy visszamegyek sziklát mászni, már el is kezdtem a felkészülést” – mesélte terveit.

Az énekes szerint elkényelmesedett a világ

Viktornak sajátos elgondolása van arról is, hogyan kell egészségesen élni. A Metropolnak elárulta, szerinte az átlagember manapság mit nem csinál jól.

Az ember mozgásra született, amíg tudunk, menni kell, ha leülünk, végünk van.” 

Ősemberek vagyunk, állatok, nagyon belekényelmesedtünk a foteljainkba, és mindezt elfelejtettük.

„Az egészséges ember folyamatosan mozog és alig eszik. Ősemberként mit csináltál? Ha találtál, megettél 1-2 tojást. Ha nagyon ügyes voltál, elejtettél egy vadat, de közben egész nap meneteltél, gyűjtögettél, kerested a tűzrevalót. Abban hiszek, hogy ősemberek vagyunk, és eszerint kell élni a mindennapjainkat még a mai modern világban is” – fűzte hozzá.





 





Ezeket olvastad már?
Forog a királynő a sírjában: Meghan már megint botrányosan viselkedik

Forog a királynő a sírjában: Meghan már megint botrányosan viselkedik

Most jött! Kulka Jánost választották Tordy Géza helyére a Nemzet Színészei

Most jött! Kulka Jánost választották Tordy Géza helyére a Nemzet Színészei

Hiába várták Korda Györgyöt és Balázs Klárit: komoly döntést hozott a házaspár

Hiába várták Korda Györgyöt és Balázs Klárit: komoly döntést hozott a házaspár

Emlékszel még a Mrs. Doubtfire sztárjaira? Így néznek ki 31 év után

Emlékszel még a Mrs. Doubtfire sztárjaira? Így néznek ki 31 év után

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás