Csend borult a Vígszínházra, megható módon emlékeztek meg Benedek Miklósra





Méltósággal viselt betegség után, életének 78. évében január 9-én örökre lehunyta a szemét és az égi színházba költözött Benedek Miklós. A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja élete végéig színpadon állt, halála óta most játszották volna először a Játék a kastélyban darabot, amelynek főszereplője volt a színészóriás és amiben utoljára csodálhatta meg a nagyérdemű publikum.



Megosztás
Szerző: D.G.
Létrehozva: 2024.03.02.
Benedek Miklós néma emlékezés Vígszínház

Fájó űrt hagyott maga után mind a családjában, mind a színházi szakmában Benedek Miklós. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, színházi rendező, érdemes és kiváló művész tüdőbetegséggel küzdött, ezért többször volt tavaly kórházban, de vissza akart térni a hivatásához, a közönséghez. 

Tahi Tóth László és Benedek Miklós
A Játék a kastély előadásban Benedek Miklós a már szintén az égi társulatban játszó Tahi Tóth Lászlóval. (Fotó: Vígszínház)

Benedek Miklós miatt elnémult a színház 

A színművész imádott fia, Benedek Tibor olimpiai bajnok vízilabdázó után három és fél évvel halt meg, nem tudta feldolgozni, hogy elvesztette gyermekét. A Kossuth-díjas művész a munkába menekült, haláláig játszott. Benedek Miklós utoljára 2023. december 13-án a Játék a kastélyban című előadásban lehetett látni a Vígszínházban, aminek főszerepét játszotta a darab 2009-es bemutatása óta. A teátrum később tájékoztatta a nézőket, hogy leveszik a műsorról az egyébként közkedvelt művet a repertoárról, tisztelegve Benedek Tibor emléke előtt. Tegnap pedig, amikor idén először játszották volna a darabot, nem tettek mást a helyére, csendes maradt a színház. 

Március 1-én a Játék a kastélyban című előadásunkat játszottuk volna, amelynek főszereplője Benedek Miklós volt. Január 9. óta tudjuk, hogy ez az előadás elmarad. Ma este nem játszik a színház, és mi ezzel a csenddel tisztelgünk a Nemzet Színésze, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész emléke előtt. A Vígszínház előcsarnoka március 1-én este 18 és 21 óra között nyitva lesz, és bárki kegyelettel adózhat a magyar színházi szakma legendás alakjának. Videó összeállításunkban Benedek Miklós vígszínházi alakításainak felejthetetlen pillanataiból válogattunk: a Csókos asszonyból, a Nórából és a Játék a kastélyban című előadásunkból láthattok részleteket

- írta Instagram-oldalán a Vígszínház, amihez videót is csatolt a színészóriás szerepeiből. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Ezt látnod kell: csak egy kagyló takarja a szexi kebelcsoda mellét - Videó

Ezt látnod kell: csak egy kagyló takarja a szexi kebelcsoda mellét - Videó

Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás