„Nem érzem a koromat” – Koltai Róbert 80. születésnapját ünnepli

80. születésnapját ünnepli szombaton Koltai Róbert. A magyar színművész jó egészségnek örvend, boldog és folyamatosan dolgozik. Állítása szerint lélekben igazából fiatalodott. Ráadásul a jövőre nézve is rengeteg terve van.



Megosztás
Szerző: N. K.
Létrehozva: 2023.12.16.
koltai róbert színművész 80 születésnap rendező

Napok óta Koltai Róbert 80. születésnapját ünnepli az ország. A Jászai Mari-díjas színművész-filmrendező, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja folyamatosan kapja a jókívánságokat. Mondhatni szülihónapot tart, bár ezt ő sokkal szerényebben fogja fel. Sőt, egyáltalán nem is érzi magát 80 évesnek.

Kicsit sok ez a szám papíron!

– mondta lapunknak nevetve.

Koltai Róbert
80 éves lett a híres magyar színművész, Koltai Róbert (Fotó: Metropol)

Családról szól majd a nagy nap

A tervek szerint kisebb partit rendeznek Koltai tiszteletére, ezzel megkoronázva a korábbi eseményeket.
A családommal leszek, estére pedig a fiam szervezett egy összejövetelt, ahova kollégák és barátok lettek meghívva. Habár nem bánnám, ha inkább én ünnepelnék, és nem mások engem” – mondta a színész. A napokban ezt a programot megelőzte már egyebek között Gaál Ildikó Koltairól írt könyvének bemutatója és egy 500 fős nyílt beszélgetés is. Mint mondta, mind a kettőt hatalmas megtiszteltetésnek érzi. 

Megjelent egy életműkönyv rólam, amiben interjúk vannak régi munkatársaimmal. Rendezőkkel, színészekkel. Csodálatos érzés volt elolvasni.

– vallotta be Koltai, aki bár nem vett részt az alkotás folyamatában, de örömmel olvasgatja azóta is a végeredményt.

Volt egy megemlékezés is eddigi sikereimről Tatabányán, amit Jakupcsek Gabi vezetett. Rengetegen voltak, legalább 500 ember. Elmondhatatlan élmény volt ez számomra.

– tette hozzá, majd kiemelte, hogy különösen jót tettek ezek a pillanatok a lelkének. Megerősítették őt. 

20230620_filmforgatas_02465_MW_bulvar_MK
Barátok és rokonok gyűlnek össze Koltai Róbert felköszöntésére (Fotó: Máté Krisztián)

Az egészsége is jól szolgál

Korábbi félrediagnosztizált betegsége már csak emlék. Parkinson-kórt és jóindulatú daganatot feltételeztek nála az orvosok, azonban hamar kiderült, hogy egy apró hiba miatt rosszul láthatták a dolgot. Másfél év telt el azóta és Koltai nem panaszkodik az egészségére.

Nem fiatalodom, az sajnos tény.

– viccelődött.

Meg amúgy próbálok sportolni. Sétálni szoktam sokat, és járok gyógytornára.

Mik a további tervek?

Koltai Róbert megállás nélkül dolgozik 80 évesen is. Elmondása szerint bőven van megkeresése, felkérése vagy épp új projekt, amibe belevághat. Kezdetlegesen egy jövő évi tervét is felvázolta.

 „Felolvasó színházba kezdek. Első körben egy régebbi olasz-francia novellát választottam, méghozzá Thomas Mann munkái közül” – büszkélkedett a Gaál Ildikó rendezte előadásról. Mi pedig szeretnénk, hogy céljai továbbra is megvalósuljanak, és sokáig dicsérhesse sikereit Magyarország. Pláne, ha következő mondata végül valóra válik:

Minimum 204 éves koromig aktívan akarok dolgozni!

A Metropol is nagyon boldog születésnapot kíván a művész úrnak!

Koltai Róbert
Koltai Róbert nem érzi 80 évesnek magát, szívesen vállal új kihívásokat (Fotó: Laczkó Izabella)

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás