Így döntött Károly király a karácsony kapcsán, rengetegen kiakadtak





Szakított az eddigi hagyományokkal.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.12.13.
Módosítva: 2023.12.13.
brit királyi család III. Károly ünnep karácsony

A brit királyi család tavalyi karácsonyára még az nyomta rá a bélyegét, hogy három hónappal az ünnep előtt elhunyt II. Erzsébet királynő. A trónt öröklő fia, III. Károly leszögezte, hogy édesanyja nyomdokain kíván haladni, ami azt jelentette, hogy nem változtatott a megkövesedett tradíciókon

KAMILLA királyné; III. KÁROLY
Fotó: MTI/AP/Frank Augstein

E hagyományok közé tartozik a családtagok mérlegelése a karácsonyi ebédet követően, ebből derül ki ugyanis, hogy ízlett-e a meghívottaknak a feltálalt ünnepi menü. Maradt minden a régiben az ajándékok terén és az ünnepi istentisztelet kapcsán a sandringhami Szent Mária Magdolna-templomban. 

Viszont idén először a királyi családdal karácsonyozhat Kamilla királyné családja a Sandringham-házban, amire korábban sosem volt példa. A királyné ugyanis III. Károllyal kötött esküvője előtt évtizedekig házasságban élt, amiből született egy lánya és egy fia, akiktől már öt unokája is van. Bár II. Erzsébet uralkodása idején közülük egyedül az akkor még hercegné Kamilla szerepelt a meghívottak listáján, ám azzal, hogy királyné lett belőle, valószínűleg elérkezettnek látták az időt arra, hogy az ő családja is részese legyen az ünneplésnek. 

A királyi döntéssel azonban nem mindenki elégedett. Különösen a Sandringham-házat kiszolgáló személyzet akadt ki, mivel a vendéglista bővülése számukra azt jelenti, hogy kisebb szobákba, sőt közös helyiségekbe kell átköltözniük, hogy helyet adjanak Kamilla királyné kiterjedt rokonságának – írta a Daily Mail.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás