Kiderült: gyermekkori sérelmek állhatnak Vilmos és Harry herceg viszálya mögött





Meglepő családi titok: Vilmos herceg féltékeny lehetett Harry hercegre az arcszőrzete miatt. Kivételezés verhetett éket a testvérpár közé.



Megosztás
Szerző: Prac Lee
Létrehozva: 2023.10.10.
Módosítva: 2023.10.11.
szakáll viselés Harry herceg Vilmos herceg

Vilmos és Harry herceg gyermekkora csöppet sem lehetett könnyű. Szigorú szabályok között, vizslató tekintetek előtt élték fiatalkorukat, ráadásul édesanyjukat is hamar elvesztették. A körülmények azonban a jelek szerint nem kovácsolták össze őket, sőt.

Katalin hercegné, Vilmos herceg, Harry herceg, Meghan Markle
Vilmos és Harry közé az arcszőrzet kérdése vert éket Fotó: AFP

Vilmos féltékeny Harry herceg szakálára

Harry és Vilmos viszonya akkor romlott meg végleg, mikor az ifjabb herceg összeházasodott az elvált amerikai színésznővel, Meghan Markle-lel, akivel egyértelműen elhatárolódott a brit kékvérűektől. Most kiderült, ez már csak az utolsó csepp volt abban a bizonyos pohárban, s régóta nőtt köztük a szakadék.

A királyi család egyik szakértője elemezte ki most Harry herceg önéletrajzi könyvének egy részét, melyből kiderül, Vilmos igencsak féltékeny volt fekete bárányként emlegetett öccsére, még hozzá a szakálla miatt!

II. Erzsébettől kért engedélyt

A brit királyi sarjak hagyományosan valamilyen katonai posztot töltenek be, Harryt 2008-ban főhadnaggyá léptették elő, míg Vilmos a légierőnél tevékenykedett a kutató-mentő alakulatnál. 
Harry a Spare (Tartalék) című memoárjában írt arról, hogy bár a katonaságnál tiltott volt az arcszőrzet, ő személyesen kérte II. Erzsébet királynő engedélyét a „rendbontásra”.

A szakáll viselése egyesek szerint egyértelműen a protokoll megsértése, különösen mióta az uniformisomban házasodtam. A brit hadseregben ugyanis tilos volt a szakáll viselése” – magyarázta könyvében Harry, majd kifejtette: mikor elmesélte Vilmosnak, hogy neki engedélyezték az arcszőrzetet, bátyja féltékeny lett: napokig felhánytorgatta, hogy mennyire elítéli, hogy Harry ezzel fordult Erzsébethez, majd végül kibökte: leginkább az zavarja, hogy neki nem engedték meg ezt. 

Egy alkalommal szakállal mutatkozott, de akkor rászóltak: legyen jó fiú, és borotválkozzon meg” − fogalmazott Harry a botránykönyvben, soraira Vilmos még nem reagált.
 





 





Ezeket olvastad már?
Mikó Viki csodát tett az ukrán háború traumatizált csöppségével

Mikó Viki csodát tett az ukrán háború traumatizált csöppségével

"Kikérem magamnak" – kifakadt a Házasság első látásra Bogija, tisztázta, mi van közte és volt férje között

"Kikérem magamnak" – kifakadt a Házasság első látásra Bogija, tisztázta, mi van közte és volt férje között

Gömöri András Máté vodkával hidratál verseny után

Gömöri András Máté vodkával hidratál verseny után

Újra ünnepel Békefi Viki és Feng Ya Ou! Mutatjuk a felvételeket

Újra ünnepel Békefi Viki és Feng Ya Ou! Mutatjuk a felvételeket

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás