Gömöri András Máté a hegymászás szerelmese lett: Ez egy elég merész vállalkozás volt





Amióta a színész felfedezte a hegymászás szépségeit, pontosan tudja, mit élnek át a mászók, amikor meghódítanak egy csúcsot.



Megosztás
Szerző: DrCell
Létrehozva: 2023.06.03.
Gömöri András Máté Suhajda Szilárd hegymászás

Gömöri András Máté néhány esztendővel ezelőtt beteljesítette egykoron édesapjának és saját magának tett ígéretét. A családjával gyermekként, valamint felnőtt éveiben több alkalommal is elutazott a Magas-Tátrába. Miközben csodálta az egyik éles sziklaormot megfogadta, egy nap meghódítja azt.

" Mindig figyelemmel kísértem a magyar hegymászókkal készített interjúkat, előadásokat, akik sok szempontból úttörők és legendák ebben a sportban. Az esetemben személyes indíttatásból másztam meg a Tengerszem-csúcsot, azaz a Rysyt. Egyfajta zarándokútként tekintettem erre, mert először édesapám vitt el oda gyerekként, aztán később a családdal is jártunk kint a Magas-Tátrában. Gyerekként azt mondtam édesapámnak, hogy egyszer fel akarok jutni azok közé a tarajok közé. Az életemnek azon a szakaszán úgy éreztem, hogy ez egy zarándoklat, ezért is akartam egyedül menni"- tette hozzá Máté, aki bár felkészülten és elszántan indult neki az egynapos mászásnak, az ismerősei mégis aggódtak érte.

A nyári időszakban egy intenzív túrával egyenlő, télen viszont, amikor zárják a hágót, ez egy elég merész vállalkozás. Mindenki, aki tapasztaltabb volt nálam, azt mondta, hogy gondoljam át és lehetőség szerint ne egyedül vágjak bele. Úgy éreztem, hogy a józan ítélőképességem tudatában ezt még meg tudom csinálni 

- magyarázta a színész és hozzátette, nem sodorta magát komolyabb veszélyhelyzetbe.

A csúcson állva, amikor a lábai előtt elterülő csodálatos táj Máté szeme elé tárult megértette és átérezte, miért válhat szenvedéllyé ez a sport a hegymászók számára.

- Egyedül lenni magaddal és a gondolataiddal egy ilyen úton, a “jelenlevés” a művészete fantasztikus érzés. Azt éreztem, minden probléma, ami fontosnak tűnik a hétköznapok sűrűjében, ott és akkor lényegtelenné válik. Kikristályosodnak a legfontosabb dolgok és azok maradnak meg a fejedben, a lelkedben.

Amint megízlelte a hegymászás szépségét tudta, hogy nem ez volt az utolsó alkalom.

Tervezek még via ferrátázni és szeretnék majd néhány komolyabb csúcsot is meghódítani a jövőben. Priorizálni kell, hogy mikor van idő és lehetőség a felkészülésre

 - árulta el a naturál testépítő a jövőbeli elképzeléseit.

 

Mivel a csúcs meghódítása okán Máté megtapasztalta azt a semmihez sem fogható érzést, amit megannyiszor átélt Suhajda Szilárd is, abszolút megérti, mi zajlott le benne, amikor elindult a legutolsó expedíciójára.  

Csak annyit szeretnék vele kapcsolatban mondani, hogy egy kiemelkedő és fantasztikus sportolót veszítettünk el a személyében, aki az egyik legmeghatározóbb alakja volt a magyar és nemzetközi hegymászó sportnak. Tiszteletben kellene tartani és tisztelni kellene ezt, amit elért és amiért az életét áldozta

 - zárta ezzel kapcsolatos gondolatait Máté.
 





 





Ezeket olvastad már?
„Csaknem 30 voltam, amikor rászoktam...” – Nocsak, mi derült ki a TV2 sztárjáról

„Csaknem 30 voltam, amikor rászoktam...” – Nocsak, mi derült ki a TV2 sztárjáról

Várkonyi András elárulta, hogyan készülnek az aranylakodalomra

Várkonyi András elárulta, hogyan készülnek az aranylakodalomra

Nem akármilyen bevonulást tervez az esküvőre Somhegyi Krisztián

Nem akármilyen bevonulást tervez az esküvőre Somhegyi Krisztián

Állatok sokasága pusztult el a divatért: börtönbüntetésre ítélték a dívát

Állatok sokasága pusztult el a divatért: börtönbüntetésre ítélték a dívát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás