„Egy-egy pohár borral igyekeztem enyhíteni” – félelmeiről vallott Young G Béci és Norina





Béci és Norina nem rég egy tréningen vettek részt, ahol a repülőgépek működéséről, a személyzet munkájáról és a repüléstől való félelem leküzdéséről kaptak hasznos felvilágosítást.



Megosztás
Szerző: Cs.I.G.a
Létrehozva: 2023.06.04.
Módosítva: 2023.06.04.
Young G Béci tréning repülés félelem

A repülők létezése óta vannak olyanok, akik félnek is a gépmadaraktól. Sokan nem is gondolnak bele, mennyien tartanak a légi közlekedéstől, de szerencsére lehetőségük van olyan kurzusra járniuk, ahol legyőzhetik azt. Young G Béci és felesége, Norina is már számtalanszor ültek repülőn, így nem is gondolták volna, hogy egyszer majd szülőként az életük részévé válik az aggodalom az ilyen utazások során. Ezért a héten, Cookynak köszönhetően eljutottak egy tréningre, hogy szembenézzenek a repüléssel kapcsolatos félelmeikkel.

„Nagyon érdekes és tanulságos volt a számunkra. Nem is gondolná az ember, hogy valójában mennyien is félnek a repüléstől. Nemcsak mi vagyunk így, de a felmérések szerint a repülőn egy hat fős sorban ülők közül legalább egy embert érint a repülés félelme” – vágott bele lelkesen a rapper.

Tapasztalt szakemberek beszéltek a repülésről.

Két nap alatt igazi információ halmot kaptak a személyzet, feladatairól. Még Béciék is meglepte, hogy milyen sokféle embernek van repülése iszonya.

„Meglepő lehet, hogy mennyi embert érint az aviofóbia. Volt olyan, aki orvos volt és csak azért nem dolgozik Amerikában, mert félt gépre ülni. De volt, akinek az édesapja a Malévnál volt vezetőpilóta, de ő mégis fél a repüléstől” – mesélte. 

Mindenkinek ajánlani tudom, rengeteg mindenre rávilágítanak, miért van turbolencia, miért van az, ha véletlenül leesik az oxigénmaszk. Természetesen olyan emberek mondják el ezeket, akik már több évtizede repülnek. Nekünk például egy stewardess, aki 30 éve dolgozik a repülőkön és egy pilóta, aki több tízezer órát repült már gépen. Illetve volt egy pszichológus is, aki relaxációs technikákat mutatott

 – avatta be a Ripostot a részletekbe Béci és Norina.

Young G Béci, és Norina a szimulátorban
Fotó: Young G. Béci

Gyakorlati oktatásban is részesültek az ott lévők, Béciék például egy repülőgépszimulátort is kipróbálhattak. Valamint azt is megtudták, hogy a fedélzeten dolgozóknak milyen sokrétű a munkája.

Én sem voltam tisztában vele, hogy ha félsz vagy szorongsz, akkor nyugodtan szólhatsz a személyzetnek. Van kiképzésük elsősegélyre, pszichológiai gondviselésre, és orvosi ellátásra is– mesélték, majd azt is hozzátették, hogy a pilóták életébe is betekintést engedtek nekik. Így megtudták, hogy több alternatívával is készülnek egy-egy út alkalmával, és minden esetre felkészülnek a földi és légi személyzet tagjai.

Technikákat tanultak a figyelemelterelésre

Béciék azt is megtudták, hogy a repülés alkalmával nem a legjobb, ha az utasok alkohollal vagy gyógyszerrel próbálnak úrrá lenni a félelmeiken.

Bevallom, én is volt, hogy egy-egy pohár borral igyekeztem enyhíteni az aggodalmaimon, de nem jó. Ott fent az alkohol és a gyógyszer hatása is akár három-, hatszorosa a szervezetre, mint lent a földön. De akik hajlamosak a szorongásra, annak a kávét sem ajánlják, mert annak a hatása is megsokszorozódik. Azt javasolták például, hogy az izgalmak és a félelmek ellen rágjon az ember mondjuk gumicukrot.

„Így az agy elfelejti a félelmet és az evésre koncentrál. Az utazás közös felelősségünk, ezért sokkal jobb ilyen tájékoztatásokra eljárni, mint saját megoldást keresni, amiből baj lehet” – zárta az élménybeszámolóját Béci és Norina.





 





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: már az első részben megjósolta a szakértő a műsor végét?

Házasság első látásra: már az első részben megjósolta a szakértő a műsor végét?

Mentő rohant a helyszínre: Britney Spears megint összeomlott

Mentő rohant a helyszínre: Britney Spears megint összeomlott

Félmeztelen fotón mutatta meg gömbölyödő pocakját Shane Tusup terhes menyasszonya

Félmeztelen fotón mutatta meg gömbölyödő pocakját Shane Tusup terhes menyasszonya

Ezt látnod kell: csak egy kagyló takarja a szexi kebelcsoda mellét - Videó

Ezt látnod kell: csak egy kagyló takarja a szexi kebelcsoda mellét - Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás