Ijesztő tüneteket produkált, kórházban ápolják Dopeman húgát

Pityinger Fruzsina orvosi műhiba miatt agyvérzéssel született 30 évvel ezelőtt, az eddigi élete során 19 agyműtétet hajtottak végre rajta. Pár nappal ezelőtt félrenyelt, ami – most már tudjuk – egy komolyabb agyi történés eredménye volt. Fruzsina jelenleg az Amerikai úton lévő Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézetben fekszik, megfigyelés alatt.Megosztás
Szerző: Zs.
Létrehozva: 2023.01.03.
zenész veszély agyvérzés testvér

Dopeman húga január elsején lett először rosszul, ebéd közben félrenyelt, és mivel – hiába az évtizedes tapasztalat – nem tudta az édesanyja megszabadítani a fullasztó falattól, kórházba került. Mint kiderült, sokkal komplexebb a probléma, mint amit elsőre gondoltak.

Dopeman
Dopeman, Fruzsina és az édesanyjuk Fotó: Facebook/Dopeman 

Bár Fruzsina halmozottan fogyatékkal élő ember, teljes és boldog életet él a szerető családjában, az édesanyja napi 24 órában ápolja, szeretgeti, fejleszti. A Pityinger család megtanult együtt élni ezzel a speciális élethelyzettel, most mégis azt látni, hogy megviselték őket az elmúlt napok történései. Hogy ne viselték volna? Dopeman édesapja december hetedikén hunyt el. A temetése szilveszter előtt két nappal volt, újév napján aztán Fruzsina produkált ijesztő tüneteket.

Dopeman
Az egyik utolsó fotó a teljes családról, 2020 őszén Fotó: Dopeman/Facebook

Pityinger Dopeman László a hivatalos Facebook-oldalán megindító őszinteséggel beszélt kedden reggel az érzéseiről.

Ez a decemberi hónap nekünk tele volt megmérettetésekkel. December 7-én elhunyt édesapám, most az újév sem indult egyszerűen… Mondhatjuk úgy, hogy nagy kihívást tartogat a számunkra az elkövetkező jó néhány nap. Nagyjából tudjátok, hogy mi a helyzet: Fruzsit január elsején ebédeltettük anyával, amikor egy félrenyelés alakult ki nála. A torkán akadt tulajdonképpen a falat, a nyelőcsöve legalján. A váci kórházba vitte be a mentő, kimosták a gyomrát, azt hittük minden rendben. Hazavittük, este lefektettük, hajnali fél kettőkor viszont egy hatalmas epilepsziás rohamot kapott a húgom. Vissza a kórházba…

Dopeman
A zenész imádja a kishúgát Fotó: Dopeman/Facebook 

– Az ellátás után hazahozták, aztán kora délután megint fellépett ez a nyelőcső jellegű probléma. Édesanyám már nagyon tapasztalt, ő egyből azt mondta, hogy az orvosi műhiba miatt bekövetkezett agyvérzés miatt alakult ki ez most nála. Az agyvize ugyanis nehezen ürül Fruzsinak. Hétfőn bevittük az Amerikai úti kórházba, és az első prognózis szerint a hátulsó agykamrája ki van tágulva, és talán ez a tágulat nyomhatja azt a központot, ami a nyelésért is felelős. Most folyamatosan vizsgálják, az állapota jelenleg kiegyensúlyozott.

Ha a hátsó kamrával valami történik, akkor lehet, hogy egy újabb agyműtét vár rá… Nem lehet tudni

 – fejtegette Dopeman. Mindenkinek megköszönte, aki imádkozik a húgáért, aki pozitív energiákat küld a családjának. A zenész, aki a buddhista vallás rajongója, így beszélt a bajban lévő testvéréről:

A húgom az érzések birodalmában él, nem tudatosan. Bármilyen emberi lényhez képest – aki éli a hétköznapokat pénzt keres, dolgozik, háborút indít – nem illúziók rabja, intuitívan csak az érzelmek, megérzések alapján éli meg az életét. Fruzsina a legnagyobb gurum, ezt tegnap fogtam fel leginkább… Úgy mosolygott rám, hogy beszélt a szeme. Így még soha nem nézett rám.

 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás