Lebuktak: orvosi injekciótól fogynak a hazai sztárok





Szó sincs arról, hogy kemény edzéssel szabadulnak meg a hírességek a felesleges kilóiktól. Bár azt hirdetik, hogy fegyelmezetten diétáznak, a valóságban gyógyszereknek köszönhetik vékonyabb alakjukat.



Megosztás
Szerző: Zs.
Létrehozva: 2023.01.04.
Módosítva: 2023.01.04.
fogyás gyógyszer injekció

A magazinokban és interneten terjedő torz trendek szerint az ideális nő sovány. Nem vékony, nem karcsú, nem darázsderekú, hanem ijesztően sovány. Testszerte kiálló csontjai vannak, a bordái látszanak, a szegycsontja előretüremkedik, a combjai között minimum tízcentis rés tátong, övet pedig azért nem hord, mert a csípőlapátjai anélkül is megtartják a farmert. 

fogyás, sovány, soványság, testsúly, Shutterstock illusztráció
Már-már kóros soványság a divat. De mivel érik el?  Fotó: Vladimir Zlotnik / Shutterstock

Szomorú látvány. Mégis nők százai, ezrei sanyargatják, mérgezik magukat azért, hogy ők is így nézhessenek ki. A soványság-divathullám körülbelül két évvel kezdődött terjedni a hazai hírességek körében, és mára már olyan méreteket öltött, hogy akár társaságokban, bulikon, összejöveteleken is teljes természetességgel beszélnek arról, hogy mit és melyik orvosnál sikerült felíratniuk. Mert hogy azok a szerek, amelyekkel elérik a kívánt testsúlyukat, vényköteles gyógyszerek, melyeket túlsúlyos embereknek írja fel eredetileg a belgyógyász vagy az endokrinológus. 

Kétféle „kedvenc” van most Magyarországon: a Saxenda (liraglutid hatóanyag) és az Ozempic (szemaglutid hatóanyag) nevű injekciók. Mindkét szert testtömegcsökkentésre adják azoknak a betegeknek, akiknek a testtömegindexük jelentősen vagy kórosan eltér az egészségestől. A használatukkal a szakértők szerint 5-6 hónap alatt akár a teljes testsúly 10-15%-át is elveszítheti a delikvens. Az injekciókat hetente kell beadni, a Saxendát (3 darabos) jellemzően 60 ezer forintért, az Ozempicet pedig 36 ezerért lehet megvenni… 

És hogy mi mindezzel a probléma? Hogy az említett fogyni vágyók sok esetben messze nem tartoznak a kórosan elhízott kategóriába. A diétás koszt, az edzőtermi bérlet, a személyi edző azonban mind-mind nagyon sokba kerül, és sokkal több fegyelmet és kitartás igényel az ő segítségükkel lefogyni. 

Az időközben megrongálódott emésztőszervek – mert ezek a gyakori mellékhatások – pedig majd meggyógyulnak maguktól… 

Vagy nem. De valamit valamiért, ugye? 





 





Ezeket olvastad már?
Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Tüneményes családi fotóval köszöntötte Békefi Vikit férje, Feng Ya Ou

Tüneményes családi fotóval köszöntötte Békefi Vikit férje, Feng Ya Ou

„Csaknem 30 voltam, amikor rászoktam...” – Nocsak, mi derült ki a TV2 sztárjáról

„Csaknem 30 voltam, amikor rászoktam...” – Nocsak, mi derült ki a TV2 sztárjáról

Várkonyi András elárulta, hogyan készülnek az aranylakodalomra

Várkonyi András elárulta, hogyan készülnek az aranylakodalomra

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás