Pünkösdi királyság: Néhány órára letaszította Elon Muskot Bernard Arnault

Túl jól sikerülhetett Musknak a Twitter-biznisz.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.11.
Módosítva: 2022.12.12.
Bizarr Elon Musk twitter Trónfosztás

Bernald Arnault-t, a világ egyik vezető gyűjtőjét és az LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton luxuscikkek konszern vezérigazgatóját hivatalosan is a világ leggazdagabb emberének nyilvánította december 8-án a Forbes – adta hírül az ArtNews.

The Met Gala
Elon Musk mégsem legyőzhetetlen? Fotó: Doug Peters/EMPICS Entertainment

A becslések szerint 186,2 milliárd dollárra becsült vagyonával Arnault és családja néhány napja megelőzte a SpaceX-ről és a Tesláról híres Elon Muskot a Forbes világ leggazdagabb embereinek listáján, aki az üzleti magazin szerint azért csúszott a második helyre, mert 2,7 milliárd dollárt veszített az elmúlt kereskedési napon

Azért a dél-afrikai származású Muskért nem kell krokodilkönnyeket hullatni, mert bár több tízmilliárd dollárt vesztett a Tesla részvényeinek csökkenésével az elmúlt fél évben, így is maradt még elég pénze az üzletembernek, hogy meglepetéseket okozzon. Az 51 éves amerikai üzletember egyébként tavasszal került a Forbes-lista csúcsára, megelőzve az Amazon.com alapítóját, Jeff Bezost.

Mint ismert, Elon Musk több hatalmas és sikeres vállalkozást épített fel, ám úgy tűnik, hogy a Twitter felvásárlása nem lett a legsikeresebb felvásárlása, hiszen a felhasználók és a hirdetők is lemondtak a platformról, ami kétmilliárdos bevételkiesést jelent az üzletember számára. A Musk irányította Twitter bajban van a felhasználókkal, a hirdetőkkel és a kormánnyal is.

Elon Musk
A Forbes honlapján megtalálható vagyonlistát ötpercenként frissítik az aktuális részvényárfolyamok mozgását követve Fotó: Sergei Elagin / Shutterstock

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás