Kiderült II. Erzsébet titka: így reagált először Diana halálára

A királynő igyekezett mindig kimérten viselkedni és nem kimutatni az érzelmeit. Diana halálakor is megőrizte hidegvérét!Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.12.04.
Módosítva: 2022.12.04.
II. Erzsébet Diana halálhír reakció

Diana 1997-ben vesztette életét tragikus körülmények között. A hír mindenkit megrázott, de nem mindenki engedte, hogy felülkerekedjen rajta a gyász, így volt ezzel II. Erzsébet királynő is. A történtek után egy ideig nem állt nyilvánosság elő, végül azonban megható beszédet mondott. Azonban nem ugyanígy reagált a családja előtt.

He was 99 years old Prince Philip, the Queen's husband is dead.
Az uralkodó a legnehezebb helyzetben is szem előtt tartotta kötelességeit, és nem hagyta, hogy elragadják az érzései (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP)

„Amit most mondok, királynőként éppen úgy, mint nagymamaként, tiszta szívemből mondom. Szeretnék tisztelegni Diana előtt, aki egy kivételes adottságokkal rendelkező ember volt. A nehéz időkben sem veszítette el azt a képességét, hogy mosolyogjon és nevessen, kedvességével és melegségével inspiráljon másokat” - kezdte beszédét a tragédiát követően a királynő, megmutatva, hogy igenis szerette Dianát. Azonban megjelent a "Vilmos herceg - A trónörökös" című életrajzi könyv, amelyben esik a fájdalmas eseményről.

Pierrick Geais leírása szerint a családtagok közül Károly értesült először a balesetről, aki fel is akarta ébreszteni Vilmost és Harry hercegeket a hírrel, azonban a királynő arra kérte, ne zaklassák fel a gyerekeket - írja a Femina. Nem sokkal később Diana belehalt sérüléseibe, aminek hallatán Károly sírva fakadt. "Olyan fiatal volt"- ez volt a királynő reakciója, aki aztán mindent megtett, hogy megvédje a gyerekeket a médiától és az összeesküvés-elméletektől.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás