M. Dobos Marianne: A tévézés a második gyermekem

M. Dobos Marianne műsorvezetőként megtalálta a tökéletes egyensúlyt a karrierje, a gyereknevelés és a házassága között. 17 éve van a szakmájában és úgy érzi révbe ért.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.30.
képernyő

M. Dobos Marianne a Hír TV műsorvezetője egy szerencsés véletlennek köszönhetően kezdte el a televíziózást, aminek már 17 éve szerelmese. 

– Kommunikációt, azon belül PR irányt választottam, amikor felsőoktatásban tanultam. Mindig inkább háttérmunkát szerettem volna, de adódott egy lehetőség Szekszárdon a megyei tévénél. Fölvettek próbaidőre, aztán végül akkora szerelem lett, hogy a próbaidő után ott maradtam – mesélte lapunknak Marianne, aki hozzátette, hogy úgy érzi, valójában a televíziózás választotta ki őt. 

Fotó: M. D. M



Témák a mindennapi életből

Marianne lelkes munkája iránt és szinte minden témakör érdekli. Forgatott kulturális portréműsorokat, főzőműsort, politikai műsorokat is, témáit pedig a mindennapi életből meríti. 

– Mikor elmegyek egy kiállításra, akkor a kultúra foglalkoztat, ha háztartást vezetek, akkor gazdasági szempontból nézem a dolgokat magam körül. A politika közélet ugyanúgy körülöttünk van, foglalkoztat mindenkit, vagy érint mindenkit, és ezért érdekel engem is – magyarázta a műsorvezetőnő, aki eddigi munkája során minden olyan fronton kipróbálhatta magát, ami érdekelte, egyedül a bulvárba nem kóstolt bele, de úgy érzi az nem is lenne az ő asztala.

– Én a szárazabb témákat szeretem egy picit emberközpontúvá tenni – árulta el a műsorvezető, aki jelenleg a Hír TV Napi aktuális című műsorában látható. – Már jó pár éve úgy érzem, hogy révbe értem és azt csinálom amit szeretnék.

Fotó: M. D. M


 Marianne a szerelmet is hivatásának köszönhetően találta meg

Marianne a szintén műsorvezetőként dolgozó M. Kovács Róbert személyében találta meg a boldogságot, akivel idén össze is házasodtak. Megismerkedésük idején még nem dolgoztak egy helyen, de most már munkatársak a Hír TV-nél. Ügyelnek arra, hogy „ne vigyék haza a munkát”.

– Tudatosan igyekszünk elszeparálni ezt a két területet, pontosan azért, hogy ne okozzon problémát – mesélte. Férjével különböző területeken dolgoznak a tévénél, de együtt is gördülékenyen vezetnek műsort. – Amikor közös műsorban voltunk, akkor segített, hogy ismerjük egymást, és akár a másiknak a nézéséből tudjuk, hogy mi a következő lépés.


 „A fiam beleszületett a média-munkamorálba”

Marianne-ak első házasságából született egy fiúgyermeke, Gábor, aki 15 éves lesz.

– Már dolgoztam, amikor várandós lettem. Mondhatjuk úgy, hogy a fiam beleszületett a média-munkamorálba, abszolút flexibilisen neveltem. Hála istennek ez soha nem okozott problémát. Mindig össze tudtam egyeztetni a munkát a gyermekneveléssel – árulta el a műsorvezető. – Ugyanakkor voltak segítségeim. Az édesapjával, a volt férjemmel nagyon jól össze tudtuk egyeztetni a munkarendünket, ő is szakmabeli. A nagyszülők is vigyáztak rá, bébiszittert egyszer sem kellett fogadnom. Igyekeztünk úgy megoldani, hogy a fiam ne érezze azt, hogy ő hátrébb szorul és ezt a főnökeimmel is meg tudtam beszélni. A tévézés a második gyermekem. 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás