Kocsmai tömegverekedés: így készült A helység kalapácsa – Videó!





Kaszkadőrmutatványok, bunyó, kocsmai csetepaté. Pindroch Csaba egy templomról ereszkedik le, Ember Márk pedig Ferenczi György zenéjére ropja. Nézz be A helység kalapácsa forgatásának kulisszái mögé.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.11.06.
kulisszatitkok

Magával ragadó látványvilág, izgalmas kaszkadőrjelenetek és kiváló zene – ezek fémjelzik a Petőfi Sándor eposzparódiáján alapuló tévéfilmet, A helység kalapácsát.

Az MTVA megrendelésére és finanszírozásában, a Megafilm Service Kft. gyártásában készülő alkotás országos premierje jövő januárban lesz a Dunán, amelynek werkfilmjében a forgatás kulisszatitkaiba nyerhetnek bepillantást a nézők.

Szervét Tibor: Ez a bunyó olyan, mint egy Jason Statham-filmben

Dombrovszky Linda legújabb rendezése nemzetközi szuperprodukciókat idéz, a Petőfi-bicentenárium alkalmára készülő tévéfilmben remek színészek és előadóművészek játszanak.

A film kaszkadőrszakértője, Kósa László elmondta: a tömegverekedés jelenetét mindössze egy nap alatt vették fel, az igencsak látványos akciójelenetek végrehajtásánál pedig megjelent a „riggelés” is. Ez a kifejezés kaszkadőr nyelven kötél segítségével történő reptetéstechnikát jelent, ami Pindroch Csabát komoly kihívások elé állította, de ahogy mondta: a biztonsági próbák után már élvezte a feladatot. Szervét Tibor megerősítette: a munkák során – amelyek igen nagy koncentrációt és odafigyelést követeltek a színészektől – akadt olyan verekedős jelenet is, ami akármelyik Jason Statham-filmben megállná a helyét.

Szervét Tibort Harangláb szerepében láthatjuk majd a filmben – Fotó: Metropol/Bánkúti Sándor

Ferenczi György: Népzenében piacvezetők vagyunk

A magyar folklór sajátos egyesítése nemcsak a jelmezekben, hanem a zenében is megjelenik. A produkció dalszerzője Ferenczi György, akinek munkásságában egyedülálló módon keveredik a country, a blues, a funky és a rock and roll, így testhezálló feladat volt számára a Petőfi-versek megzenésítése. A költő műveinek belső ritmikája közel áll hozzá, és vallja, a szórakoztatóipar világszerte népzene alapú, márpedig népzenében hazánk piacvezetőnek számít.

Ferenczi György szerezte a zenéket – Fotó: Megafilm/Dombóvári Tamás

Petőfi halhatatlan eposzparódiája eredeti szöveggel, modern köntösben, fanyar humorral fűszerezve jelenik meg a képernyőn. Karakterei között mindenki ráismerhet valakire a környezetéből és szembesülhetünk azzal, hogy valamennyiünket ugyanazok a vágyak, érzelmek, indulatok mozgatnak.

Cserna Antalt is elagyabugyálta Pindroch Csaba az egyik jelenetben – Fotó: Megafilm

Producerként a Helmeczy Dorottya–Kálomista Gábor producerpáros jegyzi a filmet, forgatókönyvíró Somogyi György, operatőr Hartung Dávid, vágó Pap Levente, zeneszerző Bolcsó Bálint, látványtervező Valcz Gábor, jelmeztervező Donkó László. A főbb szerepekben Pindroch Csabát (Fejenagy), Györgyi Annát (szemérmetes Erzsók), Gubás Gabit (amazontermészetű Márta), Szervét Tibort (Harangláb), Cserna Antalt (lágyszívű Kántor), Hunyadkürti Istvánt (bíró), Nagy Viktort (Bagarja uram) és Ember Márkot (Csepü Palkó) láthatjuk, míg mesélőként Zayzon Zsolt kalauzol végig a történeten.

 





Ezeket olvastad már?
Végre: Palvin Barbi megmutatta gyönyörű pocakját

Végre: Palvin Barbi megmutatta gyönyörű pocakját

Durva sérülés: autóbalesetet szenvedett Csuti – Fotók

Durva sérülés: autóbalesetet szenvedett Csuti – Fotók

Micsoda dekoltázs: Salma Hayek mesés esküvői fotóit látnod kell!

Micsoda dekoltázs: Salma Hayek mesés esküvői fotóit látnod kell!

„Amikor nem tudod, melyik fotót válaszd” – Fürdőruhában fotózták Jason Statham csaját

„Amikor nem tudod, melyik fotót válaszd” – Fürdőruhában fotózták Jason Statham csaját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás