Ez a sármos színész a Tündérkert humorfelelőse





A Tündérkert című 8 részes történelmi politikai thrillerben Pataki Ferenc az egyik legnagyobb hatalommal bíró karakter bőrébe bújik, aki amellett, hogy tekintélyes személyiség, politikai tényező is. A színész a forgatási szünetekben éppen karaktere ellentéte: ő a stáb egyik leghumorosabb tagja.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.11.17.
kulisszatitkok

A színész a Megafilm és az MTVA koprodukciójában készülő Tündérkert című sorozatban Imreffy kancellárt alakítja.

„Imreffy tanácsadó alkat, aki nem beszél túl sokat, viszont igyekszik mindig Báthory mellett lenni. Izgalmas karakter, gyakran egyetlen szemvillanással változtat egy-egy helyzeten, vagy mélyebb értelmet ad a pillanatnak. Imreffy az ifjú fejedelem jobbkeze, azonban elég széles amplitúdón mozog a kapcsolatuk: valamikor lakáj, máskor szinte apafigura Báthory Gábor számára. Vannak önző pillanatai és megkérdőjelezhető döntései, de alapvetően a közös célt szolgálja” – foglalta össze szerepének esszenciáját a színész.

Tekintélyes hármas: Rajkai Zoltán, Katona Péter Dániel és Pataki Ferenc az egyik jelenetben Fotó: Megafilm/Dombóvári Tamás

Karaktere megkérgesedett ember, a színész viszont boldog nagypapa

Pataki Ferenc – kollégái egyöntetű jellemzése szerint – humoros és szenvedélyes ember, ezért is kihívás számára a Helmeczy Dorottya–Kálomista Gábor nevével fémjelzett sorozatbeli szerep, hiszen Imreffy kancellár szöges ellentéte civil énjének. A történet szerint feleségével, akit Parti Nóra alakít, nem felhőtlen a viszonya. „Élmény a munka Nórival. Az Imreffy házaspárt alapvetően két szimpatikus és jó ember alkotja, akiknek a gyermektelenség tette tönkre a kapcsolatát. Amikor a Tündérkert játszódik, akkor a viszonyuk már megkérgesedett, sőt Imreffy pont a kellemetlenebb arcát mutatja a feleségének. Sokat beszélgettünk Nórival az előtörténetünkről, ami segített a jeleneteink alatt. A magánéletemben viszont három felnőtt gyerek apukája vagyok, és van egy gyönyörű kislány unokám, aki egyéves, de már elképesztő humora van.

Pataki Ferenc magánemberként szöges ellentéte filmbeli karakterének: vagány, humoros, és nagyon kedvelik a kollégái Fotó: Megafilm/Dombóvári Tamás

A való életben is barátok lettek Katona Péter Dániellel

Ha már nevetés: Pataki Ferenc a Tündérkert forgatásának egyik humorfelelőse is – bár ebben ifjú cinkosa is akadt a Báthory Gábort alakító Katona Péter Dániel személyében. „Pillanatok alatt egy hullámhosszra kerültünk Petivel, akit nagyon tehetséges fiatalembernek tartok. Úgy érzem, jól működünk együtt a kamera előtt, de a barátság a kamera mögött és a szünetek során alakult ki. Hasonlóan erős a kötődés köztünk Bokor Barnával, Rajkai Zolival, Lukács Danival és Pál D. Attilával. Ugyanolyan rosszcsont alkatok vagyunk mindannyian, főleg, ha a kollégák megvicceléséről van szó. Persze én is kapom azért az »ívet« a többiektől.

Fiatal kollégájával, Katona Péter Dániellel gyakran ugratják egymást Fotó: Megafilm/Dombóvári Tamás

Sokat viccelődnek azon például, hogy milyen jó ruháim vannak, miközben Imreffyt az egész sorozatban egyetlen díszes felöltőben láthatjuk majd. Rengeteg napot töltöttünk már együtt, amikor Peti egyszer csak megszólalt: »Ferikém! Új ruhád van? Ma az ünneplődet vetted fel? Ez a templomba járós szetted?« Persze, akkor is ugyanazt a jelmezt viseltem... Azóta ez szállóige lett a színészek között, amikor meglátnak” – mondta Pataki Ferenc, aki egy kulisszatitkot is elárult lapunk olvasóinak: a kistáskája nélkül nem hajlandó elindulni a forgatásra.

Szállóige lett a Tündérkert stábjában: „Ferikém! Ez a templomba járós szetted?” Fotó: Megafilm/Dombóvári Tamás

Forgatós kistáskájába a szövegkönyv is belefér

„Régi kedvenc darabom ez, amelyen egy mikrofonfejű énekes látható. Négy éve minden forgatáson nálam van. Víz, szövegkönyv, szemcsepp, zsebkendő, mobil… ezeket teszem bele. Ez lett a forgatós tatyóm” – mesélte a színész, aki a filmes munkája mellett most mutatta be a Tok-Tok című vígjátékot a Belvárosi Színházban.





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás