Éjszakába nyúlóan ünnepelt a válogatottól búcsúzó rekorder

Nemcsak a pályán, azon kívül is ünnepelt Dzsudzsák Balázs. A Debrecen labdarúgója 109. alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban, és ezzel csúcstartó lett. A meccs után Kis Grófóval ünnepelt.

Megosztás
Szerző: Metropol
2022.11.22. 05:50
buli

Kis Grófo sem hagyta ki Dzsudzsák Balázs utolsó meccsét a válogatottban. A bulibáró ugyanis nagy focirajongó, ráadásul évek óta jó barátja a 35 éves futballistának. A mulatóskirály a Borsnak elárulta, jókora bulit csaptak a görögök elleni 2-1-es győzelem után.

Buliból nem volt hiány, az biztos! – mesélte Grófo. – Fantasztikusan éreztük magunkat. Éjszakába nyúlóan énekeltük Dzsudzsival a No roxa ajt, de természetesen a „Mert a nézését meg a járását” sem maradhatott el. Bár minden részletet nem árulhatok el. Amellett sem mehetünk el, hogy isteni finom ételek voltak. A hangulatot természetesen még tovább fokozta, hogy megvertük a görögöket. Dzsudzsák Balázst egy ideje ismerem, nagyon profi játékos és jó ismerősöm, sok közös barátunk van – mesélte a Borsnak a fiatal énekes, aki egy remek hangulatú szelfit is lőtt a nagy mulatás közben. Kis Grófo azt is elárulta, amennyire csak tudja, figyelemmel követi a magyar válogatott teljesítményét, és ez így lesz a jövőben is.

Dzsudzsák kezdőként és csapatkapitányként lépett pályára, 52 percet játszott, a hetes mezszámához igazodva a második félidő hetedik percében cserélték le. A Debrecen szélsője 109. alkalommal ölthette magára a címeres mezt, amivel egyedüli rekordtartó lett.

Már Telkiben mondtam a mesternek, hogy nem most terveztem a sírást – fogalmazott a Borsnak a meccs után Dzsudzsák. – Felkerült a cseresznye a karrierem tetejére. Megdöntöttem Gabit, Gerzsont, Juhász Rolit, Puskástól kezdve olyan neveket tudnék sorolni, ami elképesztő. Hihetetlen, hogy Nyírlugosról Dzsudzsák Balázs elmondhatja, hogy magyar válogatottrekord-tartóként beszélhetek. A meccs előtt üzent Király Gábor, akivel eddig együtt álltunk 108-108 válogatottsággal, beszéltem vele, nagyon jó érzés volt. Szakmabeliek, csapattársak gratuláltak, füstöl a telefonom, nagyon jólesik.

A 35 éves szélső egy pálinkát is legurított a szurkolókkal.

– Nagyon erős volt a meccs utáni pálinka, kértem is a fanok segítségét, hogy fogjanak, ne essek hátra – mondta a válogatottrekorder. – Bevallom, a meccs végén, Kalmár gólja előtt, vissza akartam szaladni a pályára, hogy elvégezzem a szabadrúgást. Úgyis mindegy volt már, hogy eltiltanak-e.

Dzsudzsák az első válogatott mérkőzését is Görögország ellen játszotta 2007 júniusában. Összesen 21 gólt és 24 gólpasszt jegyzett a magyar színekben, megannyi emlékezetes pillanatot okozott a szurkolóknak.

Dzsudzsák azt is elmondta, egyelőre annyi érzelem kavarog benne, hogy nehezen tudja rendezni a sorait. A Debrecen futballistája zárásként véleményt formált az új csapatkapitányról, Szoboszlai Dominikról is, aki 22 éves kora ellenére már 28-szoros válogatottnak mondhatja magát.

– Most még szoknia kell a közösséghez való kiállást, hogy mindig ő lesz a jó, a rossz. Sokat beszélgettem vele erről és elmondta, hogy ez egy óriási előrelépés a karrierjében. Ha megérti a felelősségét, akkor sokat építkezhet belőle.

A válogatottsági toplista:

 • 1. Dzsudzsák Balázs 109
 • 2. Király Gábor 108
 • 3. Bozsik József 101
 • 4. Gera Zoltán 97
 • 5. Juhász Roland 95
 • 6. Fazekas László 92
 • 7. Szalai Ádám és Grosics Gyula 86
 • 9. Puskás Ferenc 84
 • 10. Garaba Imre 82
 • Ezeket olvastad már?
  Csuti és társa ismét kéz a kézben – Videó!

  Csuti és társa ismét kéz a kézben – Videó!

  Fontos döntés születhet Galambos Lajos ügyében szerdán

  Fontos döntés születhet Galambos Lajos ügyében szerdán

  „Ez egy piszkos játék" – felkavaró részletek szivárogtak ki Harry és Meghan dokumentumfilmjéből – Videó!

  „Ez egy piszkos játék" – felkavaró részletek szivárogtak ki Harry és Meghan dokumentumfilmjéből – Videó!

  Lady GaGa kutyáiért kockáztatta az életét a férfi – Videó!

  Lady GaGa kutyáiért kockáztatta az életét a férfi – Videó!

  Hírlevél feliratkozás

  Top hírek

  Ezek is érdekelhetik