RETRO RÁDIÓ

Lánya öngyilkosságáról vallott a magyar színművész





Anyaként szeretetteljes dühöt érez azért, amiért a lánya eldobta magától az életét. A történtek hatására kezdett el pszichológiával foglalkozni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.05.
pszichológia

A kilencvennégy éves Csernus Mariann fél év után önálló előadással tért vissza a színpadra a Bethlen Téri Színházban. A Kossuth-díjas színművész ma is aktívan dolgozik. Azóta azonban, hogy lánya önkezével vetett véget az életének, az irodalom mellett a pszichológiával is foglalkozik.

Igaz, a színésznő vigyáz az egészségére, nem tagadja, hogy a cigiről a mai napig nem sikerült leszoknia. A mindennapokban egyedül látja el magát, de van több barátja is. Az élet úgy hozta, hogy minden családtagját elveszítette az évek során.

Három öcsém volt, mind disszidáltak. Ketten a dél-afrikai Johannesburgba, de többet nem tudok róluk, mert nem tartottuk a kapcsolatot, bár apám kiutazott hozzájuk. A harmadik az USA-ba ment, később kétszer találkoztam vele Párizsban, de 2006-ban teljesen egyedül, magatehetetlenül halt meg egy nevadai kórházban. A második férjemmel, a néhai Somlyó György költővel is elváltunk, bár azt hiszem, ő volt velem házasságban, nem én vele. Gyermekünk nem volt, ám az első házasságomból született egy lányom, aki sajnos nyolcvannyolcban öngyilkos lett” – vallotta a Blikknek a színésznő, aki a tragédia hatására kezdett el a pszichológiával foglalkozni.

Joó Katalin, vagyis Kati színésznő volt, nagyon jó hanggal, de rám akart hasonlítani, ami miatt nem volt túl sikeres. Depressziós lett, és ezt nem tudta kezelni. Máig emlékszem, amikor hívtak a hírrel, még most is kiráz a hideg. Haragszom rá, amiért ezt tette, anyaként szeretetteljes dühöt érzek. Meg akartam érteni, hogy miért tette, ezért fordultam a pszichológia felé. Bejártam minden helyet, ahol megfordult, majd a tapasztaltakból Ki voltál, lányom? címmel könyvet írtam. Ez segített feldolgozni a gyászt, de persze ma is sokat gondolok rá. Egyébként nem ez az első kötetem, és ma is az irodalom határozza meg az életemet.”





Ezeket olvastad már?
Lajos herceg születésnapján szülei kaptak komoly ajándékot

Lajos herceg születésnapján szülei kaptak komoly ajándékot

Polgár Tünde a mai napig félti a gyerekét

Polgár Tünde a mai napig félti a gyerekét

Ez a távol-keleti lány megtette Azahriah dalával azt, ami nekünk nem megy – videó

Ez a távol-keleti lány megtette Azahriah dalával azt, ami nekünk nem megy – videó

Vilmos és Harry herceget is ismerte, kirúgták a pedofil tévést

Vilmos és Harry herceget is ismerte, kirúgták a pedofil tévést

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás