Drámai hírt kapott a Marvel-filmek sztárja! Súlyos betegség miatt szünetelteti karrierjét





Chris Hemsworth egy időre felhagy a filmezéssel. A Thor szerepében ismertté vált színész forgatás közben kapott lesújtó hírt az egészségéről.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.19.
alzheimer-kór

Az ausztrál színész már korábban is bizonyította sokszínűségét, a vászon mellett táncos műsorban is megmérette már magát, most pedig a National Geographic Határtalanul című dokusorozatában keresi az egészséges élet titkát, és vizsgál olyan módszereket, amelyekkel a tudomány az emberi életet próbálja meghosszabbítani. A sorozatban különböző kísérletekben kell megméretnie magát, és számtalan orvosi vizsgálatot is elvégeznek rajta. Ezek egyike után kapta a szörnyű hírt: hajlama van az Alzheimer-kór kialakulására - írja a Vanity Fair.

 

(Photo by Angela Weiss / AFP)

„Ez volt a legnagyobb félelmem” - árulta el Chris Hemsworth az eredmények kapcsán. A háromgyerekes színész mindkét szülőjétől örökölte az APOE gént, amely nagyban hozzájárulhat az Alzheimer-kór későbbi kialakulásához. A gént egyik oldalról örökölve minden negyedik ember magában hordja, azonban csak a népesség három százaléka örökli mindkét felmenőjétől. Azt a 39 éves Hemsworth is leszögezte, hogy ez még nem jelenti egyértelműen azt, hogy meg is fog betegedni, az APOE-gén kétszeres megléte inkább csak hajlamosító tényező.

A genetikai vizsgálatot elvégző orvos, Peter Attia Darren Aronofsky rendezővel egyeztetett az eredmények kézhez vételét követően, hogy szabad-e a diagnózist kamerák előtt közölniük a színésszel, ezért végül előbb forgatáson kívül tudatta a hírt a színésszel. Hemsworth azonban ragaszkodott hozzá, hogy a sorozatba is tegyék be, hogyan reagál a leletre, mert ezzel is szeretné motiválni a nézőket arra, hogy figyeljenek az egészségükre.

A Thor szerepében világhírűvé sztár a gyerekeivel nem közölte a hírt, mivel Elsa Pataky színésznőtől született legidősebb lánya is csak tíz éves még, ezért szerinte felesleges lenne olyannal megrémítenie a gyerekeit, amit még nem is értenek. Viszont a sorozat világkörüli promotálását követően egy időre visszavonul a színészettől, mert az eredmények ráébresztették saját halandóságára, ezért szeretne több időt eltölteni a családjával.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás