Bajban lehet Elon Musk? Több mint 100 milliárd dollárt veszített az idén

A világ leggazdagabb embere, még a veszteség ellenére sem került hátrébb a tehetősek ranglétráján – jelentette kedden a Bloomberg.

Megosztás
Szerző: metropol
2022.11.22. 14:30
elképesztő összegek

A hírügynökség számításai szerint Elon Musk nettó vagyona összességében 100,5 milliárd dollárral csökkent, többel, mint a Bloomberg 500 milliárdost számon tartó listáján bárkié. A nagy veszteség ellenére a vállalkozó még mindig a leggazdagabb ember a bolygón, 169,8 milliárd dollár vagyonnal. Úgy tűnik, hogy a veszteséges befektetései ellenére is tömve maradt a pénztárcája.

A Twitter megvásárlása egyelőre nem pozitív irányba mozdította el a vállalkozó vagyonát Fotó: shutterstock

Musk csak hétfőn 8,6 milliárd dollárt veszített azzal, hogy elektromosautó-gyártója, a Tesla részvényei két éve a legalacsonyabb szintre estek. Elon Musk máris megszüntetett több munkavállalói juttatást friss szerzeményénél, a Twitternél. Megszűntek például teljesítménypótlékok, valamint az egészségügyi, a képzési és az otthoni internethez történő hozzájárulások, illetve az óvodai juttatások. Értesülések szerint ezeket a juttatásokat visszaállítják, amint a vállalatvezetés úgy látja, hogy javul a cég pénzügyi helyzete.

Október elején Elon Musk 44 milliárd dollárért szerezte meg a Twittert, majd azonnal elbocsátotta a vezetőség több tagját és komoly létszámleépítésbe fogott. Elon Musk azzal indokolta a leépítést, hogy arra a közösségi médiacég gazdálkodásának kiegyensúlyozása érdekében van szükség, mert az a jelen helyzetben naponta 4 millió dollár veszteséget termel.

Elon Musk vállalkozói felfogása sok rajongót szerzett neki világszerte, sokan a példaképüknek tekintik a bizarr, vagy máskor éppen megmagyarázhatatlan döntéseket hozó cégtulajdonost. Vannak olyan fanatikusai, akik például egy hatalmas kecsketestű alumíniumszobrot készítettek a vállalkozóról, és személyesen akarják neki átadni tiszteletük jeleként.

Ezeket olvastad már?
Szájától a füléig felvágták a gyönyörű influenszer arcát az éjszakai buszon

Szájától a füléig felvágták a gyönyörű influenszer arcát az éjszakai buszon

Szörnyű hírt közöltek, meghalt Tina Turner fia

Szörnyű hírt közöltek, meghalt Tina Turner fia

Szívbemarkoló videó Anna néni temetéséről

Szívbemarkoló videó Anna néni temetéséről

Megrázó fotók Zámbó Anna néni temetéséről - Így kísérik utolsó útjára

Megrázó fotók Zámbó Anna néni temetéséről - Így kísérik utolsó útjára

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik