Bajban lehet Elon Musk? Több mint 100 milliárd dollárt veszített az idén





A világ leggazdagabb embere, még a veszteség ellenére sem került hátrébb a tehetősek ranglétráján – jelentette kedden a Bloomberg.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.11.22.
elképesztő összegek

A hírügynökség számításai szerint Elon Musk nettó vagyona összességében 100,5 milliárd dollárral csökkent, többel, mint a Bloomberg 500 milliárdost számon tartó listáján bárkié. A nagy veszteség ellenére a vállalkozó még mindig a leggazdagabb ember a bolygón, 169,8 milliárd dollár vagyonnal. Úgy tűnik, hogy a veszteséges befektetései ellenére is tömve maradt a pénztárcája.

A Twitter megvásárlása egyelőre nem pozitív irányba mozdította el a vállalkozó vagyonát Fotó: shutterstock

Musk csak hétfőn 8,6 milliárd dollárt veszített azzal, hogy elektromosautó-gyártója, a Tesla részvényei két éve a legalacsonyabb szintre estek. Elon Musk máris megszüntetett több munkavállalói juttatást friss szerzeményénél, a Twitternél. Megszűntek például teljesítménypótlékok, valamint az egészségügyi, a képzési és az otthoni internethez történő hozzájárulások, illetve az óvodai juttatások. Értesülések szerint ezeket a juttatásokat visszaállítják, amint a vállalatvezetés úgy látja, hogy javul a cég pénzügyi helyzete.

Október elején Elon Musk 44 milliárd dollárért szerezte meg a Twittert, majd azonnal elbocsátotta a vezetőség több tagját és komoly létszámleépítésbe fogott. Elon Musk azzal indokolta a leépítést, hogy arra a közösségi médiacég gazdálkodásának kiegyensúlyozása érdekében van szükség, mert az a jelen helyzetben naponta 4 millió dollár veszteséget termel.

Elon Musk vállalkozói felfogása sok rajongót szerzett neki világszerte, sokan a példaképüknek tekintik a bizarr, vagy máskor éppen megmagyarázhatatlan döntéseket hozó cégtulajdonost. Vannak olyan fanatikusai, akik például egy hatalmas kecsketestű alumíniumszobrot készítettek a vállalkozóról, és személyesen akarják neki átadni tiszteletük jeleként.





Ezeket olvastad már?
Majoros Hajnalka jobbnak találja Pápai Jocit a férjénél

Majoros Hajnalka jobbnak találja Pápai Jocit a férjénél

„Szólni vagy nem szólni?” – Kínos helyzetbe került a Jóbarátok sztárja

„Szólni vagy nem szólni?” – Kínos helyzetbe került a Jóbarátok sztárja

Hogy bírnak magukkal a férfiak? Bugyira vetkőzött Ördög Nóra

Hogy bírnak magukkal a férfiak? Bugyira vetkőzött Ördög Nóra

Nem hiszed el, mivel lepte meg szülinapos párját Judy – Fotó

Nem hiszed el, mivel lepte meg szülinapos párját Judy – Fotó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás