Fantasztikus! Rekord nézőszámmal zárta tizenegyedik szezonját a Budapest Park





Az idén tíz éves szórakozóhely és kulturális komplexum csúcstechnológiás hangrendszerrel és lenyűgöző látványvilággal indította - három év után végre a tervezett időpontban - idei évadát, amely minden eddiginél sikeresebbnek bizonyult. Rengeteg külföldi világsztárt és a hazai zenei élet krémjét vonultatták fel, amire közel 610.000 ember volt kíváncsi.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.10.03.
IX. kerület rekord

2022-ben is a legkülönfélébb zenei stílusokból csemegéztek, és minden eddiginél több nemzetközi koncertet bonyolítottak le: olyan világsztárokat is vendégül láttak, mint Billy Idol, a Pet Shop Boys vagy a Deftones. Április közepétől októberig 88 koncertnapon összesen 176 különböző zenekar fordult meg az idén radikális fejlesztésen átesett nagyszínpadon. A koncerteket monumentális kivetítőkön követhette nyomon a közönség, de a lehető legkiválóbb hangminőség érdekében is rengeteg újítást vezettek be, amik amellett, hogy a lehető legjobb koncert hangzást biztosították, jelentősen csökkentette környezetük zajterhelését is. A Fővárosi Közgyűlés a napokban meghosszabbította a helyszín területhasználati engedélyét további öt évre, 2027 végéig.

Tovább dolgoztak az éjszakai élet felpezsdítésén is, így a Parkon belül 4 tánctéren összesen 164 különböző bulival várták a táncolni vágyókat. A hatalmas befogadóképességgel bíró helyszín a koncertek és afterek tekintetében rekord mennyiségű teltházat (21 db) könyvelhetett el. Mindeközben már bőszen a jövő évi koncerteket szervezték - programnaptárjuk már kb. 60%-ban kész van, és történetük során először már az évad vége előtt elkönyvelhették a jövő évi első telt házat: a május 12-i Kispál és a Borz-koncertre ugyanis kevesebb, mint egy hét alatt minden jegy elkelt.

Fotó: Budapest Park

Szezon közben is több újítással álltak elő, amelyből az egyik legfontosabb a hibrid repohárrendszer bevezetése volt. Ennek lényege, hogy a vendég maga dönti el, hogy brandingelt újrapoharat vásárol, vagy ingyenes, áttetsző pohárba szeretné italát - utóbbi esetben arra kérik vendégeiket, hogy ne vigyék haza, hanem adják le a pultokban vagy a kijelölt leadópontok. Ez egy sokkal környezetbarátabb és vendégközpontúbb megoldásnak bizonyult, amelynek sikerességét a következő hetekben értékelik ki.

Az idei évben is nagy figyelmet fordítottak arra, hogy különböző területeken nyújtsanak segítséget, és ahogy a zenei felhozatal tekintetében, úgy ezen a téren is nagyon sokrétű a munkájuk. A szezont rögtön egy grandiózus segélykoncerttel indították, amelynek teljes jegybevételével, azaz 4.474.963Ft-tal a háború civil károsultjait támogatták a Budapest Bike Maffia, a Magyar Vöröskereszt, a Migration Aid és az UNICEF Magyarország szervezetein keresztül. Illetve az évad egésze alatt honlapjukon bárkinek lehetősége volt 999 Ft-os adományt vásárolni, amelyből további 1.775.223 Ft-ot gyűjtöttek az előbb említett szervezetek számára. Májusban megszervezték első jótékonysági futásukat, a nevezési díjból befolyt összeget (2.354.608 Ft) a Pető Intézetnek ajánlották fel. Idén is helyszínt biztosítottak a Pride felvonulás hivatalos afterének, a Rainbow Partynak. Támogatták az Átrium színházat, a Vesta Home-mal közös Alkoss szabadon elnevezésű pályázattal pedig óvodáknak segítettek, de többször szerveztek gyűjtést is.

Fotó: Budapest Park

Bár a fókusz természetesen a zenén maradt, idén is rengeteg kiegészítő, színesítő programmal várták az érdeklődőket - három alkalommal került megrendezésre az egész családnak szórakozást kínáló gyerekprogram, a Pöttömkert; jógázhattunk Jordán Adéllal; többek közt a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ kiállítását is megnézhettük; bevásárolhattunk a zenészek ruhatárából a szintén jótékonysági vonatkozású Repeat gardróbvásáron, de női civil szervezetek munkájával is mélyebben megismerkedhettünk a Margaret Island Flower Power elnevezésű koncertjén.

A minden eddiginél sikeresebb szezont a Quimby telt házas visszatérésével zárták, de a jubileumi évnek még koránt sincs vége. November elején jelenik meg a Budapest Park elmúlt 10 évét bemutató képes kötet Backstage címmel, a Libri Kiadó gondozásában. A Sajó Dávid által jegyzett könyvben a stábtagok, zeneipari szakemberek és természetesen a Parkban fellépő előadók, zenekarok szemén keresztül követhetjük végig a szórakozóhely nem mindennapi történetét. És ha mindez nem lenne elég, akkor tovább emelik a tétet: a tavalyi nagy sikerre való tekintettel decembertől újból várják a korcsolyázni vágyókat a “téli Parkba”, vagyis a Jégvilágba, ahol a tőlük megszokott innovatív hozzáállásnak köszönhetően az előző évnél is felszereltebb és hangulatosabb téli mesebirodalomba invitálják a látogatókat.

Fotó: Budapest Park

 





Ezeket olvastad már?
Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Tüneményes családi fotóval köszöntötte Békefi Vikit férje, Feng Ya Ou

Tüneményes családi fotóval köszöntötte Békefi Vikit férje, Feng Ya Ou

„Csaknem 30 voltam, amikor rászoktam...” – Nocsak, mi derült ki a TV2 sztárjáról

„Csaknem 30 voltam, amikor rászoktam...” – Nocsak, mi derült ki a TV2 sztárjáról

Várkonyi András elárulta, hogyan készülnek az aranylakodalomra

Várkonyi András elárulta, hogyan készülnek az aranylakodalomra

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás